ChristenUnie: Dankbaar voor geld beveiliging Joodse instellingen

synagogevrijdag 19 september 2014 12:40

Donderdag kondigde premier Mark Rutte aan dat het kabinet de komende 4 jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor de beveiliging van Joodse instellingen in Nederland. Ook gemeenten zullen een bijdrage leveren.

Woensdag had ChristenUnie-leider Arie Slob het kabinet al opgeroepen om nu eindelijk over de brug te komen en de beveiliging van de Joodse instellingen te regelen. Slob: "Ik ben zeer dankbaar dat we, na jaren van knokken, de belofte hebben gekregen dat de landelijke overheid gaat meebetalen aan de beveiliging van Joodse scholen en instellingen. Triest dat de beveiliging nodig is, maar bescherming van de Joodse gemeenschap is een erezaak. Nu moet de Joodse gemeenschap de beveiliging zelf betalen, terwijl het een gewoon een overheidstaak is. Dat is nu eindelijk erkend.'

Vrijdagochtend was ChristenUnie Kamerlid Gert-Jan Segers te gast bij BLEW, het adviesorgaan ter bescherming van de Joodse gemeenschap in Nederland. Vanwege de inzet van de ChristenUnie voor de bescherming van de Joodse gemeenschap ontving hij een speciale erepenning.

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Dankbaar voor geld beveiliging Joodse instellingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > september

Geen berichten gevonden