Bijeenkomst Kansengelijkheid in de zorg

WhatsApp Image 2023-04-06 at 09.09.52 (1).jpeg
Bryant.jpg
Door Bryant Heng op 7 april 2023 om 11:11

Bijeenkomst Kansengelijkheid in de zorg

Op zaterdagmiddag 25 maart hadden we als Veelkleurig netwerk onze eerste netwerkbijeenkomst op het nieuwe partijbureau in Amersfoort. Leden van het veelkleurig netwerk en geïnteresseerde ChristenUnieleden, waaronder uit het netwerk zorg waren aanwezig. Het thema van de bijeenkomst was ‘kansenongelijkheid in de zorg’.

Als speciale gast mochten we gerenommeerd cardioloog en kandidaat voor de Eerste Kamer namens de ChristenUnie Harriëtte Verwey verwelkomen. Als vrouw heeft ze tijdens haar loopbaan als cardioloog aan de UMC Leiden aan de top gestaan van haar vak. Naar eigen zeggen door ‘je talenten te gebruiken en niet je ellebogen’ en door ‘het duidelijk leren stellen van grenzen’. Harriëtte is stellig en vertikt het zichzelf een slachtoffer te noemen en ziet in het verhogen van de weerbaarheid een belangrijke oplossing als het gaat om het tegengaan van discriminatie. Ook haar Christelijk geloof speelt een belangrijke rol in hoe zij in het leven staat. Hierdoor is zij een krachtig en zichtbaar rolmodel.

WhatsApp Image 2023-04-06 at 09.09.52

Zoals eerder gezegd heeft Harriëtte een imposante maatschappelijke staat van dienst. Zij heeft zich als cardioloog verdiept en zorgde voor een doorbraak met het permanente steunhart. Ook is zij grensverleggend geweest aangaande nieuw onderzoek naar het vrouwenhart. Dat terwijl er traditioneel gezien voornamelijk veel medisch onderzoek over hartklachten en falen gedaan is bij mannen. Hierdoor worden er bij vrouwen veel verkeerde diagnoses gesteld en worden signalen te laat onderkend of onderschat. Naast de inhoudelijk krachtige en deskundige lezing en was er uiteraard ruimte voor verbinding en mooie gesprekken. Het was een inspirerende en gezegende bijeenkomst.

Wij hopen dat we u de volgende keer ook mogen verwelkomen bij een van onze bijeenkomsten. Hou de website in de gaten voor verdere programmering vanuit het Veelkleurig netwerk van de ChristenUnie.

Deel dit bericht