Advies ChristenUnie verkennende ronde informateur Schippers

Zetels Tweede Kamer.jpg
gert-jan segers portret
Door Gert-Jan Segers op 18 mei 2017 11:00

Advies ChristenUnie verkennende ronde informateur Schippers

Lees hier het advies dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft gegeven aan informateur Schippers over de te nemen stappen nu de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn stukgelopen.

Geachte mevrouw Schippers,

In aansluiting op het gesprek dat wij vandaag hebben gevoerd, doe ik u hierbij het advies van de fractie van de ChristenUnie ook op schrift toekomen.

Na het stuklopen van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks, acht de fractie van de ChristenUnie het in deze verkennende fase van belang om vast te stellen welke overige combinaties voldoende basis bieden voor een meerderheidscoalitie die op een vruchtbare samenwerking kan rekenen met de beide Kamers der Staten-Generaal. Daarbij moet ook gekeken worden naar de wil van partijen om eruit te komen en het onderlinge vertrouwen dat nodig is om tot een stabiel en slagvaardig kabinet te komen.

De ChristenUnie ziet het als een belangrijke opdracht voor een volgend kabinet om werk te maken van een hoopvolle toekomst voor onze kinderen (onder meer door een ambitieus klimaatbeleid), een samenleving waarin elk leven waardevol is, we omzien naar elkaar en tegenstellingen verkleinen, alsmede op te komen voor vrijheid en veiligheid, hier en elders in de wereld.

De fractie van de ChristenUnie wenst u de wijsheid van God toe bij het nemen van uw beslissingen.

Hoogachtend,

Gert-Jan Segers

Fractievoorzitter ChristenUnie

Deel dit bericht

Labels:

Reacties

 1. Freek LeeneFreek Leene Schreef op 20 mei 2017 23:04:39

  Prachtig Gert-Jan. En complimenten, hoe je in 12 regels de boodschap en essentie van de CU verwoordt. Ik wil je meegeven dat meedoen goed is. Maar laat je niet ringeloren door D66. 'Ongewenste combinatie' , klinkt wel erg als ongewenste verwachting ( zwangerschap , ouderen die leven ) . Maar ook: leef in hoe zwaar zieke ouderen, rust en vrede zoeken. Als wens en verwachting bij de Here. Niet ieder 'gewenst einde' is liberaal , maar wel bevrijding van aardse moeite.

 2. MartinaMartina Schreef op 20 mei 2017 23:15:26

  Ik hoop dat u onder geen enkele voorwaarde met o.a. de VVD een coalitie zult vormen. Zij hebben samen met het CDA, die de C beter achterwege kunnen laten t.o.v. hun asielbeleid een pact met de duivel gesloten. Ik hoop van harte dat u steviger in uw schoenen zult staan en uw ziel niet verkwanseld om mee te kunnen regeren. Geef de vluchtelingen onderdak, ook de economische! Veel wijsheid!

 3. XanderXander Schreef op 22 mei 2017 13:47:36

  Ik verzoek jullie met heel mijn hart en ziel niet te gaan samenwerken met d66 de d staat in hun partijprogramma voor de dood en als je de d omdraait krijg je een 6 - 3 6 het nummer van het beest - dood voor je 66e.

  Het leven is kostbaar, wat God wil is kostbaar - mensen zijn kostbaar en ongeboren baby´s ook. Daarnaast verplichten ze dankzij de d66 nu ook om mijn organen ook aan vreemden te geven en zo worden de dokters haaien.

  Ik smeek jullie doe het alsjeblieft niet laat ze maar gaan voor een minderheidskabinet of nieuwe verkiezingen.

 4. Wim MaaskantWim Maaskant Schreef op 22 mei 2017 19:52:10

  Mooi gesproken op congres. Maar als we gaan onderhandelen: géén concessies aan Voltooid Leven en andere slechte plannen van D66! Een kabel met D66 is gevaarlijk, zeker als CU maar één van 4 partijen is.

Plaats een reactie