Berichten geschreven door Joël Voordewind

 1. moria.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 19 januari 2021

  Gemengde gevoelens

  Vandaag werd meer bekend over de definitieve uitwerking van de afspraken die zijn gemaakt om veiligheid te bieden aan de kwetsbare vluchtelingen. Ik heb hier gemengde gevoelens over.

  Lees meer over "Gemengde gevoelens"
 2. Kruis onder water.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 13 januari 2021

  Ranglijst Christenvervolging 2021

  Vandaag presenteert Open Doors de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging. 

  Lees meer over "Ranglijst Christenvervolging 2021"
 3. Reddingsvesten
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 7 december 2020

  Voorstellen voor een verstandig en barmhartig asielbeleid

  De afgelopen jaren hebben we de problemen en beperkingen gezien van het huidige Europese vluchtelingenbeleid. En ook in Nederland speelt met regelmaat de discussie op over hoe we met asielbeleid moeten omgaan.

  Lees meer over "Voorstellen voor een verstandig en barmhartig asielbeleid"
 4. moderne slavernij.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 2 december 2020

  Pak slavernij aan via wetgeving; op vrijwillige basis lukt het niet

  Vandaag is het de Internationale Dag voor de Afschaffing van de Slavernij. Slavernij lijkt iets uit een ver verleden. Je denkt misschien aan de Gouden Eeuw, aan slavenplantages in Zuid- of Latijns-Amerika, aan grote slavenschepen. Toch is vandaag de dag de slavernij groter dan het ooit in de zeventiende of achttiende eeuw is geweest. Schattingen geven aan dat meer dan veertig miljoen mannen, vrouwen en kinderen vastzitten in moderne slavernij. Meer dan ooit is het nodig om internationaal een vuist te maken tegen dit hemeltergende onrecht. Meer actie is nodig, ook door Nederland.

  Lees meer over "Pak slavernij aan via wetgeving; op vrijwillige basis lukt het niet"
 5. Kruis onder water.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 26 november 2020

  Stop met wegkijken bij christenvervolging

  Christenen zijn de meest onderdrukte en vervolgde groep ter wereld. We kennen de schrijnende voorbeelden. Honderden Pakistaanse, christelijke meisjes worden ontvoerd, gedwongen om zich te bekeren tot de islam en vervolgens te trouwen met veel oudere mannen. In datzelfde land zitten christenen onterecht in de dodencel. In Noord-Korea worden ze blootgesteld aan de meest gruwelijke folteringen. In Egypte worden kerken in brand gestoken. Brute haat tegen volgelingen van de Here Jezus, overal ter wereld. Het is tenhemelschreiend.

  Lees meer over "Stop met wegkijken bij christenvervolging"
 6. Kamp in Syrie.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 12 november 2020

  Perspectief voor IS-slachtoffers

  Een spoor van vernieling en verdriet lieten de beulen van IS achter zich toen ze de controle over Noord-Irak verloren. Het grondgebied raakte IS kwijt, maar de terroristen lieten diepe sporen na in de levens van hun slachtoffers. De trauma’s zijn vandaag nog vers. De pijn is in de ontwrichte gemeenschappen tastbaar. Bescherming en hulp is hard nodig. 

  Lees meer over "Perspectief voor IS-slachtoffers"
 7. Vlag Israël.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 11 november 2020

  Uitspreken tegen anti-Israëlstem bij VN

  Het is een grote ergernis van mij. In de Mensenrechtenraad van de VN worden keer op keer resoluties aangenomen, exclusief gericht op de veroordeling van Israël. De teller van dit jaar staat inmiddels op zeven. De democratische rechtsstaat Israël voert daarmee volgens deze VN-raad de lijst van mensenrechtenschenders aan. Geen enkel land is zo vaak veroordeeld. Beruchte staten als Saoedi-Arabië en China zelfs nooit. Dat is absurd. 

  Lees meer over "Uitspreken tegen anti-Israëlstem bij VN"
 8. Turkse Demonstratie
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 11 november 2020

  Geen wapenverkoop meer aan Turkije

  Keer op keer gaat Turkije over de schreef. Het land schendt het wapenembargo in Libië. Boort illegaal naar gas en olie in de zee bij Griekenland. Met als laatste trieste voorbeeld dat het jihadistenstrijders steunde in de oorlog in Nagorno-Karabach, tegen de Armeniërs. Daarmee laaide het conflict steeds verder op. Het is onbestaanbaar dat landen in de Europese Unie aan Turkije wapens verkopen, waarmee het land vervolgens mensenrechten schendt. 

  Lees meer over "Geen wapenverkoop meer aan Turkije"
 9. Verbrand kruis.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 4 november 2020

  Danken en bidden

  Vandaag is het Dankdag. Een dag waarop normaal gesproken kerken vol zitten, waar we God danken voor Zijn zegeningen voor ons land. In deze coronacrisis is dat nu even anders. We kunnen hooguit in kleine clubjes naar de kerk. Samen zingen is er in de meeste gevallen niet bij. Ik zie uit naar het moment waarop we weer als vanouds God kunnen prijzen in een volle kerk. 

  Lees meer over "Danken en bidden"
 10. Sold for sex.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 28 oktober 2020

  Opkomen voor de meest kwetsbaren

  In deze wereldwijde pandemie mogen we de meest kwetsbaren niet vergeten: kinderen die seksueel worden misbruikt en uitgebuit. Het is ontzettend schrijnend wat hen wordt aangedaan door mensenhandelaren. Soms gebeurt dit zelfs met toestemming van de eigen ouders. Kinderen die liefde en veiligheid nodig hebben, worden nu beschadigd voor het leven. We moeten er alles aan doen om dit tegen te gaan.

  Lees meer over "Opkomen voor de meest kwetsbaren"