Carla Dik-Faber

 1. Carla Boer.jpg
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 19 februari 2020 om 22:00

  Welke impact heeft de keuze die jij in de supermarkt maakt?

  Op vrijdagochtend zit ik met een kop koffie aan de keukentafel van Jeroen en Gusta van der Kooij. Zij zijn de eigenaar van Hoeve Rust-hoff, een biologisch rundveebedrijf (melk en vlees) in Maasland. Door het raam heb ik uitzicht op de tuin, waar vogels spelen in de struiken. Daarachter uitgestrekte weilanden met in de verte het volgende melkveebedrijf en - onvermijdelijk in ons kleine land - de snelweg A20.

  Lees verder
 2. Psycholoog
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 17 februari 2020 om 23:13

  Ga het gesprek altijd aan

  Vandaag stuurde minister Hugo de Jonge het onderzoek naar de Kamer over euthanasie en psychiatrie. Het onderzoek laat zien hoe belangrijk het is dat huisartsen, psychiaters en andere behandelaars de doodswens van hun patiënt serieus nemen en bespreekbaar maken.

  Lees verder
 3. Nederlandse wijk.jpg
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 5 februari 2020 om 10:36

  Geef woningcorporaties meer ruimte voor betere wijken en buurten

  Stel je een portiek voor met drie voordeuren in de Utrechtse wijk Overvecht. Achter de één woont een oudere vrouw met dementie. Daarboven woont een alleenstaande moeder die ziet hoe haar zoon van vijftien met foute vrienden omgaat. En achter de derde deur is net een Eritrese statushouder komen wonen. Alle drie hebben ze behoefte aan iemand die naar ze omziet. Een sterke schouder om op te leunen. Maar wie is er nog over om dat te doen?

  Lees verder
 4. Ouderen mantelzorg.jpg
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 30 januari 2020 om 14:47

  De geborgenheid in onze samenleving

  In de nadagen van je leven komen vaak heel veel vragen bij elkaar. Vragen over zorg en afhankelijkheid, over eenzaamheid en zingeving. Over loslaten, gemis en gebrek aan verbondenheid met anderen.

  Lees verder
 5. Vuurwerk
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 2 januari 2020 om 22:58

  Oud en Nieuw moet weer feest voor iedereen worden

  Het vieren van Oud en Nieuw is voor veel mensen een feestelijke traditie. Maar ik wil dat het een feest is voor iedereen, óók voor hulpverleners en voor omstanders.

  Lees verder

Voorstelvideo Carla Dik-Faber