Congresnieuws

Op deze pagina geven we u het laatste nieuws rondom het online partijcongres van 30 januari, zoals het toevoegen van nieuwe documenten aan de congresstukkeneventuele wijzigingen in het programma of andere belangrijke informatie. 

Vrijdag 29 januari 2021:

Definitieve preadviezen n.av. deelsessies

Nu alles deelsessies zijn geweest hebben we vandaag de definitieve preadviezen op de moties en amendementen toegevoegd aan de congresstukken.

____________________________

Vrijdag 22 januari 2021:

Informatie over inspreken

Voor dit partijcongres zijn er voor leden van de ChristenUnie twee mogelijkheden om in te spreken:

1. U kunt mondeling inspreken tijdens een deelsessie waarvoor u zich aangemeld heeft. Tijdens de deelsessie kunt u inspreken op amendementen en moties over het betreffende onderdeel uit het verkiezingsprogramma wat in die deelsessie behandeld wordt. Het is noodzakelijk dat u zich als inspreker hebt aangemeld. Let op: aanmelden als inspreker wás mogelijk tot maandag 25 januari om 09:00 uur; dit formulier is nu dus gesloten en aanmelden is niet meer mogelijk.

Vanwege het grote aantal deelnemers aan de deelsessies kan het zijn dat niet alle aangemelde insprekers het woord kunnen voeren tijdens de deelsessies. Dit wordt vooraf met de aangemelde insprekers gecommuniceerd, zodat zij alsnog een schriftelijke reactie kunnen indienen.

NB: Indieners van moties en amendementen hoeven zich niet aan te melden als inspreker.

2. U kunt schriftelijk inspreken via de digitale schriftelijke sprekersbalie. Dit kunt u doen via dit formulier. Let op: uw bijdrage kunt u via het formulier toesturen tot uiterlijk donderdag 28 januari om 23:59 uur. U ontvangt geen reactie op uw bijdrage.  

Alle bijdragen van de schriftelijke insprekers worden op 29 januari toegevoegd aan de congresstukken (te vinden onder het kopje ‘Materiaal’).

Vragen?
Als u een vraag wil stellen over de te behandelen onderwerpen op het partijcongres van 30 januari, dan kan dat ook via dit formulier. Op deze vraag geeft het Landelijk Bestuur schriftelijk een reactie. Deze vragen en reacties worden op 29 januari toegevoegd aan de congresstukken (te vinden onder het kopje ‘Materiaal’). Let op: uw vragen kunt u via het formulier toesturen tot uiterlijk donderdag 28 januari om 23:59 uur.

_____________

Donderdag 21 januari 2021: 

Moties en preadviezen

Vandaag zijn de preadviezen op de moties en amendementen toegevoegd aan de congresstukken (alleen zichtbaar voor wie is ingelogd).

_____________

Maandag 18 januari 2021:

Procedure verkiezingsprogramma

Alle leden hebben vandaag de congresmailing gekregen met daarin meer informatie over het programma van de congresweek en de procedure rondom het stemmen over de amendementen op het verkiezingsprogramma