Eppo Bruins

Voorstelvideo Eppo Bruins

 1. Ministerie Financien
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 28 maart 2019 18:13

  Strengere criteria voor huisbankier Rijk

  De Rijksoverheid gaat op zoek naar een nieuwe huisbankier. Die krijgt te maken met strengere criteria voor integriteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Dat is het resultaat van schriftelijke vragen en moties die onder meer zijn ingediend door ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins.

  Lees verder
 2. Klaslokaal
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 22 maart 2019 11:02

  Extra geld voor de aanpak van laaggeletterdheid

  De wereld is ingewikkeld geworden. Veel mensen vinden het moeilijk om brieven van de overheid te begrijpen, informatie op een website te doorgronden of via internet hun bankzaken af te handelen. Dit leidt tot gevoelens van onzekerheid, tot sociale achterstand en soms zelfs tot schulden die voorkomen hadden kunnen worden.

  Lees verder
 3. Vliegtuig
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 14 maart 2019 12:41

  Groeiplannen regionale luchthavens in de ijskast

  De luchthavens in Eindhoven en Rotterdam willen graag groeien, maar de ChristenUnie pleit ervoor een time-out te nemen. Eerst moeten we met elkaar in gesprek in hoeverre groei van de luchtvaart nog past bij onze toekomst. In de regio’s is op dit moment geen draagvlak voor groei. Bewoners ervaren milieu- en geluidsoverlast en vragen om een pas op de plaats. Dat willen we ze geven.

  Lees verder
 4. KLM vliegtuig.jpg
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 6 maart 2019 12:39

  Mijn bijdrage aan het debat over de aankoop van aandelen Air France-KLM

  Het waren de jaren negentig. De sociaal-democraten hadden hun derde weg gevonden, die verdacht veel leek op het ongebreidelde neoliberale, Angelsaksische kapitalisme. 

  Lees verder
 5. Kinderen Ipad
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 21 februari 2019 19:30

  Mijn bijdrage aan het debat over de Wijziging Wet kindgebonden budget

  In vier jaar repareren wat in de acht jaar daarvoor is scheefgegroeid, dat is geen sinecure. En toch doet het kabinet dat met het wetsvoorstel dat we vandaag bespreken.

  Lees verder