Gert-Jan Segers

Voorstelvideo Gert-Jan Segers

 1. WhatsApp Image 2019-11-23 at 13.18.53(1).jpeg
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 23 november 2019 om 13:00

  Mijn speech op ons congres

  We hebben stormachtige weken achter de rug. Het is wat je noemt: herfst. We praten vandaag over een samenleving met aandacht. Maar de aandacht ging vooral uit naar de grote uitdagingen waar we voor staan en naar de emoties die ze oproepen.

  Lees verder
 2. WhatsApp Image 2019-11-18 at 18.45.47.jpeg
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 19 november 2019 om 07:14

  Monumenten voor de dood als aankondiging van nieuw leven (column ND

  Ik heb het wel geweten, maar het nooit goed beseft. De onvoorstelbare slachtpartijen die Duitse soldaten en lokale politiemensen in de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne hebben aangericht. Vorige maand heb ik – op uitnodiging van Christenen voor Israël – enkele van de 2000 massagraven met Joodse slachtoffers in Oekraïne bezocht en overlevenden van de Holocaust ontmoet. En het is nog steeds niet te bevatten.

  Lees verder
 3. paspoort.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 13 november 2019 om 08:50

  ChristenUnie wil af van dubbele nationaliteit

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil af van de dubbele nationaliteit voor mensen van buiten de Europese Unie. Dat schrijft hij in het boek ‘De verloren zoon – en het verhaal van Nederland’ dat vandaag uitkomt. Segers schrijft dat “een land als Turkije nu zo onvrij en autoritair is geworden, dat een dubbele nationaliteit en een dienstplicht voor Turkse Nederlandse jongens onhoudbaar is.”

  Lees verder

  Labels:

 4. Rembrandt_Harmensz._van_Rijn_-_The_Return_of_the_Prodigal_Son.jpg
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 12 november 2019 om 12:09

  Hoop voor een verweesde samenleving

  Onze samenleving is verweesd. Zo constateerde Pim Fortuyn bijna twintig jaar geleden. En het is de vraag of we sindsdien meer geborgenheid gevonden hebben. Ik vrees het tegendeel. De kloven in de samenleving dijen uit. De politiek polariseert. Het maatschappelijk klimaat verkilt.

  Lees verder

  Labels:

 5. Rojava
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 15 oktober 2019 om 09:57

  Woede en schaamte om het verraad aan de Koerden

  Het is lang geleden dat ik met zo veel frustratie en onmacht naar het nieuws heb gekeken. De VS trokken zich terug uit Noordoost-Syrië en Turkije viel vervolgens daar de Koerden aan. Je hoorde de echo van het handjeklap tussen president Trump en president Erdogan en je zag het verraad aan de Koerden onder je ogen gebeuren.

  Lees verder
 6. sel3.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 9 oktober 2019 om 10:36

  ChristenUnie wil gesprek met achterban over migratie

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil in gesprek met zijn achterban over migratie in een huiskamergesprek met de titel ‘grenzen aan gastvrijheid’. Het is het derde huiskamergesprek in het format waarin Segers met steeds 100 andere mensen aan tafel gaat om de visie van de ChristenUnie aan te scherpen op thema’s die ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen een rol kunnen gaan spelen.

  Lees verder