Joël Voordewind

Voorstelvideo Joël Voordewind

 1. Asielzoekerscentrum tafelvoetbal.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 januari 2018 15:26

  ChristenUnie: Snel duidelijkheid nodig over risico's uitzetting naar Soedan

  De ChristenUnie wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben of uitzetting naar Soedan nog verantwoord is en er geen risico’s zijn op martelingen bij aankomst. In België is men recent gestart met een onderzoek naar de situatie in Soedan nadat er steeds meer getuigenissen naar buiten kwamen over folteringen van Soedanese migranten die waren teruggestuurd.

  Lees verder
 2. Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 10 januari 2018 09:43

  Ranglijst Christenvervolging 2018

  Open Doors presenteert vandaag de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging. Noord-Korea voert opnieuw de ranglijst aan, op één punt gevolgd door Afghanistan. Pakistan (nr. 5) scoort het hoogst op geweldsincidenten. In India neemt het aantal geweldsincidenten tegen christenen schrikbarend toe. 215 miljoen christenen zijn niet vrij om te geloven, en dat aantal groeit al jaren. De vervolging van christenen neemt steeds wredere vormen aan.

  Lees verder
 3. Vlag Israël.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 december 2017 19:11

  ChristenUnie wil opheldering over steun Nederland anti-Israël motie

  ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil opheldering over het stemgedrag van Nederland in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Afgelopen donderdag werd tijdens deze vergadering gestemd over de status van Jeruzalem. 151 landen – waaronder Nederland – stemden voor een anti-Israël resolutie. Voordewind stelt hierover schriftelijke vragen aan minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken.

  Lees verder
 4. Landmacht, militairen.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 november 2017 20:17

  ChristenUnie: weerbaarheid militairen versterken

  De ChristenUnie wil de weerbaarheid van militairen versterken. Dinsdag stemde de Kamer voor een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind om de deelname aan de geestelijke vormingsconferenties voor militairen te stimuleren. In deze motie pleit Voordewind voor conferenties waar toekomstige officieren van de landmacht geestelijke vorming krijgen.

  Lees verder
 5. Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 13 november 2017 11:32

  Meer geld voor godsdienstvrijheid

  De ChristenUnie wil dat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken godsdienstvrijheid een speerpunt van zijn beleid maakt en wil hiervoor vanuit het mensenrechtenfonds meer geld reserveren. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind doet dat voorstel morgen tijdens het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken en krijgt daarbij steun van de gehele coalitie.

  Lees verder

Video: Reis naar Egypte