Joël Voordewind

Voorstelvideo Joël Voordewind

 1. Vlag Israël.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 december 2017 19:11

  ChristenUnie wil opheldering over steun Nederland anti-Israël motie

  ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil opheldering over het stemgedrag van Nederland in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Afgelopen donderdag werd tijdens deze vergadering gestemd over de status van Jeruzalem. 151 landen – waaronder Nederland – stemden voor een anti-Israël resolutie. Voordewind stelt hierover schriftelijke vragen aan minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken.

  Lees verder
 2. Landmacht, militairen.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 november 2017 20:17

  ChristenUnie: weerbaarheid militairen versterken

  De ChristenUnie wil de weerbaarheid van militairen versterken. Dinsdag stemde de Kamer voor een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind om de deelname aan de geestelijke vormingsconferenties voor militairen te stimuleren. In deze motie pleit Voordewind voor conferenties waar toekomstige officieren van de landmacht geestelijke vorming krijgen.

  Lees verder
 3. Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 13 november 2017 11:32

  Meer geld voor godsdienstvrijheid

  De ChristenUnie wil dat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken godsdienstvrijheid een speerpunt van zijn beleid maakt en wil hiervoor vanuit het mensenrechtenfonds meer geld reserveren. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind doet dat voorstel morgen tijdens het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken en krijgt daarbij steun van de gehele coalitie.

  Lees verder
 4. joel iran
  voordewind-vierkant-2-600x600
  Door Joël Voordewind op 7 november 2017 12:44

  Mijn bezoek aan Iran

  Samen met een deel van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken bezocht ik van 19 tot en met 24 oktober Iran. Een bijzonder moment: al tien jaar probeer ik het land te bezoeken. De onderwerpen varieerden van de nucleaire deal, de oorlogen in de regio, de economische ontwikkeling, tot geloofsvrijheid en mensenrechten. We voerden openhartige gesprekken, maar de zorgen blijven. 

  Lees verder
 5. Joël Voordewind - Foto: Anne-Paul Roukema
  voordewind-vierkant-2-600x600
  Door Joël Voordewind op 13 oktober 2017 12:05

  Regeerakkoord: 1,8 miljard euro extra voor Ontwikkelingssamenwerking

  Na jaren van bezuinigen, is de trend gekeerd: ontwikkelingssamenwerking krijgt er weer geld bij. Een mooi resultaat van de afgelopen coalitieonderhandelingen. Volgens de Volkskrant is er echter ‘mist’ rond de investeringen in ontwikkelingssamenwerking. Voor zover er sprake is van mist, lijkt het me goed om deze op te laten trekken.

  Lees verder

Video: Reis naar Egypte