Joël Voordewind

Voorstelvideo Joël Voordewind

 1. Joël Voordewind 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 14 februari 2020 om 23:25

  Waar ligt de grens?

  Twee dagen lang debatteerde de Tweede Kamer over CETA, het handelsverdrag met Canada. Voorafgaand aan het debat heb ik in een blog het dilemma dat we als ChristenUnie zien, zo helder mogelijk proberen te beschrijven. Nu, na het debat, wil ik u opnieuw meenemen in onze afwegingen.

  Het debat liet een diepe polarisatie zien. Voorstanders zijn enthousiast vóór, tegenstanders zijn héél erg tegen. Veel aandacht ging naar onze fractie uit en onze middenpositie.

  Lees verder
 2. groenteboer.jpg
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 12 februari 2020 om 12:02

  Over eerlijke handel, rentmeesterschap en twijfel

  Handel is iets moois. Zolang als we bestaan wordt er al handelgedreven, wat enorm heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van heel veel landen, zeker ook van Nederland. En nog steeds is handel belangrijk, zowel voor ontwikkelde als minder-ontwikkelde landen.

  Lees verder
 3. Vlag Israël in Jeruzalem
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 29 januari 2020 om 14:00

  Hoop op begin van nieuwe onderhandelingen in Midden-Oosten

  Goed dat er na decennia van impasse en wederzijds lijden, een nieuw plan ligt om tot een veilig Israël met erkende grenzen te komen en een levensvatbare Palestijnse staat. Beide partijen zullen het via onderhandelingen eens moeten worden over afspraken om samen te leven. Alleen via dialoog kan er duurzame vrede ontstaan en we hopen dat dit plan hieraan bijdraagt. Aanslagen en tegenaanvallen hebben tot nu toe alleen geleid tot slachtoffers en haat.

  Lees verder

Video: Reis naar Egypte