Arie Slob op weg naar 19 maart – Lansingerland

11122013-Arie-Lansingerlandwoensdag 11 december 2013 15:27

Samen met de ChristenUnie-fractie Lansingerland bezocht fractievoorzitter in de Tweede Kamer Arie Slob woensdag 11 december bedrijven en de weekmarkt in deze gemeente. “Mooie ontmoetingen gehad tijdens een uitgebreid werkbezoek aan Lansingerland,” liet Slob na afloop op Twitter weten.

Het bezoek aan de gemeente begon bij het bedrijf GreenQ. Hier stond tuinbouw centraal. Nederland is koploper op dit gebied, maar er moet blijvend geïnnoveerd worden om deze positie te behouden. Dit was de boodschap die Slob meekreeg van Aad van den Berg, de managing director en Sjaak Bakker van de naastgelegen Wageningen Universiteit. Tijdens dit bezoek was er met name aandacht voor het verduurzamen en verbeteren van het tuinbouwproduct.

Na een lunch met het College van Lansingerland, waarbij onder andere werd gesproken over de financiële problemen van de gemeente, ging het gezelschap de Berkelse weekmarkt op om met de mensen op straat in gesprek te komen. Zij konden met Arie Slob in gesprek over de problemen waar zij mee kampen. “Net als vorige week in Apeldoorn, maken ook de mensen in Berkel en Roderijs zich zorgen om de toekomst, om hun baan en hun financiële situatie,” aldus Slob.

Het bezoek eindigde bij De Koepel, een organisatie waar mensen een steuntje in de rug krijgen om zelfstandig te leven en te wonen, waardoor hun zelfredzaamheid wordt vergroot. Slob sprak hier met werknemers en vrijwilligers. Hier klonk vooral een oproep aan de gemeentelijke fractie om het voortbestaan van De Koepel te blijven garanderen. “Zulke initiatieven zijn prachtig. Nederland heeft plekken nodig waar mensen met hun gegeven talenten kunnen meedoen. Het zou zonde zijn als deze plekken verloren gaan,” zei Slob na afloop van het bezoek.

De ChristenUnie Lansingerland heeft op dit moment drie zetels en is met Tymon de Weger als wethouder vertegenwoordigd in het College van Burgermeester & Wethouders.

Slob gaat elke week het land in om mensen te spreken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. De vraag die centraal staat tijdens deze bezoeken is “Waarover heeft u een appeltje te schillen met de politiek?”

« Terug