Sociaal Domein, Economie, Corona en Pasen

foto liesbeth 2020.jpgwoensdag 08 april 2020 15:04

Vijf woorden die mijn dag voor een heel groot deel in beslag zouden kunnen nemen. Maar als ik eerlijk ben zijn het vaak de eerste vier die de meeste aandacht krijgen. 

Gelukkig kan ik ook zeggen dat ik veel energie krijg uit de zaken die ik op dat vlak zie gebeuren. Bijvoorbeeld de initiatieven die vanuit vrijwilligersorganisaties en professionals opgezet zijn.  Scholen en kinderopvang die de handen, nog meer dan eerder, ineen slaan om opvang en onderwijs aan kinderen door te laten gaan. Die zich samen met het CJG inspannen om geen kind buiten de boot te laten vallen in deze bijzondere periode. Zorgaanbieders voor jong en oud die veerkracht vertonen en creativiteit om noodzakelijke ondersteuning door te laten gaan. En deze opsomming is echt niet compleet, maar tja 350 woorden in een blog……Maar wat is het ook goed om te zien dat ondernemers niet bij de pakken gaan neerzitten. Dat de regio Zwolle laat zien dat we met 22 gemeenten een sterke regio zijn, waar je in goede, maar ook in economisch slechte tijden elkaar met raad en daad terzijde staat. Lokale ondernemers die elkaar vinden in een webshop en een weekmarkt die zelfs met vlaggetjes aangeeft waar je wel of niet mag staan.En dat allemaal door Corona……of dankzij Corona? Dat laat ik maar in het midden, feit ligt er dat ik mooie dingen zie gebeuren in deze gemeente, naast het leed dat er ook heel duidelijk is. Omdat er mensen zijn overleden, mensen ernstig ziek zijn, mantelzorgers het niet meer aankunnen of omdat mensen elkaar onheus bejegenen. Helaas is ook deze opsomming niet compleet. 

En dan zit ik nu even buiten in de zon en overdenk ik deze week, de stille week. Een week ter voorbereiding op Goede Vrijdag waarop wij denken aan het lijden en sterven van Jezus. Maar voor mij nog meer een week ter voorbereiding op Eerste Paasdag waarop het klinkt:  Hij leeft! En dan mag ik weten met heel veel mensen om mij heen. Corona gaat niet winnen! 

Ons leefpatroon zal wellicht lang anders blijven dan wij ons hadden voorgesteld als ik de minister president goed beluister, maar ons geloof blijft gebaseerd op een God die ons oneindig liefheeft. Dat verandert niet. Dat vraagt van ons vertrouwen in Hem en daarnaast het gebruiken van ons verstand en onze talenten die wij hebben gekregen.Juist in deze tijden waarin er zoveel te vragen is, we nog meer niet begrijpen en er veel leed te dragen valt, is mijn geloof de basis van waaruit ik leef en mijn werk doe en ik hoop ook die van u.Dan kunnen we ondanks de omstandigheden zingen: Omdat Hij leeft ben ik niet bang voor morgen. 

Ik wens u gezegend Paasdagen toe!

Liesbeth Vos- van de Weg

Labels
Oldebroek
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Sociaal Domein, Economie, Corona en Pasen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.