Uw vraag.....mijn vraag

foto liesbeth 2020.jpgwoensdag 23 december 2020 19:12

Gisteren kreeg ik van een medewerkster een update over een paar dossiers in onze gemeente. (wees gerust, dit was anoniem) En ik ben daardoor best wel weer van slag. Huiselijk geweld richting jonge kinderen, drank en drugsproblematiek van jongeren en ouderen, maar ook verschrikkelijke gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen. In een en dezelfde mail komen ze langs en het maakt diepe indruk op mij. En dan denk ik bij mij zelf hoe brengen deze mensen, deze kinderen de Kerstdagen door?  Vol met angst, pijn, eenzaamheid? Ik voel mij machteloos als bestuurder, maar.......

Wat ben ik dan dankbaar voor medewerkers die zich met hart en ziel voor deze gezinnen inzetten en geen genoegen nemen met bijvoorbeeld de boodschap “ uitbehandeld” van een GGZ organisatie terwijl de directe omgeving zich nog steeds heel veel zorgen maakt .

Maar ook ben ik dankbaar voor medewerkers die op creatieve manieren proberen om toch mensen aan het werk te krijgen, want werk geeft zelfvertrouwen en dat geeft weer kracht om door te gaan.

Maar weet u, ik ben vooral dankbaar voor mensen die hulp durven te vragen. Het zijn de echte helden die hulp durven te vragen, want zij nemen geen genoegen met de situatie waarin zij zich bevinden. En dan weet ik dat er in de gemeente Oldebroek veel mensen klaar staan om hulp te bieden. Dat zijn bijvoorbeeld de vrijwilligers van de verschillende maatschappelijke organisaties of van de kerken. Maar ook de professionals van het Sociaal Team en het CJG staan klaar om vragen te beantwoorden en mensen te helpen.

Maar dan blijft nog mijn vraag, wat kan ik persoonlijk nog meer doen?

Vanmiddag hoorde ik via de radio het lied: wijs mij de weg naar Bethlehem, met lege handen zie ik hem, mij Koning die ik vereer.

En ik realiseer mij dat mijn vraag een vraag aan God is;

Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind,

Als mij de moed ontbreekt om door te gaan,

Troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan..... 

Kerstfeest 2020. Uw vraag.....mijn vraag, Gods antwoord:

Hart.png 

Heil en vree wordt gebracht aan een wereld verloren in schuld,

Gods belofte wordt heerlijk vervuld.
 

Ik wens u een gezegend Kerstfeest en een gezond, liefdevol 2021

Labels
Oldebroek
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Uw vraag.....mijn vraag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.