Week 46 - 2003

zaterdag 15 november 2003 18:56

Ik heb vanmiddag nog gesprekken en bereid me voor op de tweede termijn van de begrotingsbehandeling OCenW. Daar beginnen we uiteindelijk pas in de loop van de avond aan. Niet echt verheffend allemaal. Weer veel gedoe over de motie Hirsi Ali. Veel te veel eer voor deze dame die in de Kamer nog maar nauwelijks iets uit haar bestuurlijke handen weet te krijgen. Deze aan alle kanten rammelende motie laat zien dat ze nog veel moet leren. Laat VVD-fractievoorzitter van Aartsen daar zijn energie insteken. We vergaderen tot 24.00 uur. Ik heb twee belangrijke amendementen ingediend (kleutertoets en schoolbegeleidingsdiensten) die het zeer waarschijnlijk gaan halen.

Zondag 9 november

Deze datum herinnert me ieder jaar weer aan de val van de muur in 1989. Een onvergetelijke herinnering. Vandaag is het wat rustiger. Met elkaar naar de morgenkerkdienst. De rest van de dag is het rustig. De meeste kinderen zijn bij vriendjes en vriendinnetjes. Marjette en ik gaan samen nog wandelen. 's-Avonds pas ik op als Marjette nog een keer naar de kerk gaat. De rest van de avond: muziek aan en een boek lezen. Ik herlees een boek van Peretti.

Maandag 10 november

De werkweek gaat weer van start. Ik vertrek 's-morgens naar Den Haag voor het visserijdebat. Medewerker Pieter (die donderdag al afscheid heeft genomen) is er vandaag nog even. Geweldig. Dit getuigt van de juiste mentaliteit. Hij levert me zeer bruikbaar materiaal aan. De situatie voor de Nederlandse visserij is zorgelijk. Mijn bijdrage in 1e termijn voor het visserijdebat is op mijn site terug te vinden. Na afloop van het debat snel naar huis. Ik wil nog een keer thuis eten. 's-Avonds nog 'even' driekwartier hardgelopen en mijn spullen bij elkaar geraapt. Aron overhoort voor zijn geschiedenistoets over WO I. En ook mijn definitieve tekst voor een referaat van morgen op een rijtje gezet.

Dinsdag 11 november

Vanmorgen kan ik Karen naar school brengen. Ongekend voor de dinsdag. Ik spijbel (met toestemming) van de fractievergadering om op een studiedag voor docenten (georganiseerd door schoolbegeleidingsdienst Centraal Nederland) te spreken. Ik mag iets zeggen over het onderwerp 'greep krijgen op gedrag'. Leuk om te doen. Er is een krantenverslag (ND) van mijn bijdrage gemaakt die op de site is gezet. Gemakshalve verwijs ik daar maar naar. Snel terug naar Zwolle om de trein naar den Haag te nemen. Om 13.30 uur ben ik in de Tweede Kamer. Nadine is weer terug van haar zwangerschapsverlof. Daar ben ik erg blij mee. Ook voor Heleen is het leuk dat ze er als kamergenoot weer bij is. Nog even eten en dan naar het vragenuurtje. Centraal staan de opmerkingen van Balkenende en Donner over satire over het koninklijk huis. Balkenende komt beter uit het debat dan hij er in ging. Ik verbaas me niet voor de eerste keer over de politieke correctheid in de Kamer (Pas op als je aan de inhoud van kunst en cultuur komt!) Alsof alles maar zou moeten kunnen in dit land. Vanavond kan ik gewoon naar huis. Wel zo gezellig. De jongste kinderen genieten van Sint Maarten. Voordat ik in Zwolle ging wonen (1988) had ik daar nog nooit van gehoord. De eerste keer wist ik niet wat me overkwam. Ik was in ons huis aan het werk toen er gebeld werd. Er stonden kinderen voor de deur met een lampion en die brulden een liedje met iets wat op Maarten leek. Zo heet ik niet, was mijn eerste reactie. Ze deden hun plastic tassen open en keken me vragend aan. Ik heb daar toen maar een gulden ingegooid. Hun ogen werden toen nog groter. Ze vonden het geen probleem, geloof ik.

Woensdag 12 november

Vanmorgen werk ik thuis. ik had geen vergaderingen in de agenda staan. Marjette is werken. De basisschool belt dat Lotte niet lekker is. Laat ze maar naar huis gaan, kan ik nu zeggen. Komt dat even goed uit. In de trein op weg naar den haag ontmoet ik Perspectief-voorzitter Marcel Benard. Hij is vorige week verloofd. Ik kan hem dus feliciteren. In het begin van de middag ben ik in den Haag. Ik heb vanmiddag nog gesprekken en bereid me voor op de tweede termijn van de begrotingsbehandeling OCenW. Daar beginnen we uiteindelijk pas in de loop van de avond aan. Niet echt verheffend allemaal. Weer veel gedoe over de motie Hirsi Ali. Veel te veel eer voor deze dame die in de Kamer nog maar nauwelijks iets uit haar bestuurlijke handen weet te krijgen. Deze aan alle kanten rammelende motie laat zien dat ze nog veel moet leren. Laat VVD-fractievoorzitter van Aartsen daar zijn energie insteken. We vergaderen tot 24.00 uur. Ik heb twee belangrijke amendementen ingediend (kleutertoets en schoolbegeleidingsdiensten) die het zeer waarschijnlijk gaan halen. Daar ben ik erg blij mee. Ook heb ik een motie ingediend die qua ondertekening al een meerderheid heeft. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik slaap vannacht in den Haag.

Donderdag 13 november

Vroeg weer in de Kamer. Er moet gewerkt worden. Om 10.15 uur is de 2e termijn van minister van der Hoeven en ssc. Nijs. Het levert weinig nieuws meer op. Ook ben ik bij een groepsbezoek van 'Op de Bres' aanwezig. Het gaat hier om christenen die heel specifiek bidden voor de overheid. Ik vertel de aanwezigen iets over ons kamerwerk. Uit de reacties blijkt dat dit op prijs gesteld wordt. We stemmen vandaag nog. Zeer uitgebreid ivm de behandeling van het belastingplan. Daar heeft André deze week zijn tanden ingezet. Ook was deze week de VROM-begroting. Dat was Tineke haar taak. Beiden zijn ondersteund door Reinier, die drukke weken heeft maar prima werk levert. Vandaag is zijn vrouw Maaike ook nog jarig. Een goede reden om een keer naar huis te gaan. Ik zit iets over 19.30 uur in de trein naar huis. Fijn om iedereen weer te zien.

Vrijdag 14 november

's-Morgens Karen naar school gebracht. Lotte is nog steeds ziek en blijft thuis. Het overgrote deel van de dag vergader ik bij mij thuis met het bestuur van Gave. We denken na over onze positie en de missie en visie van het Gave-werk. Goed om te doen en ik geniet van de plezierige club mensen die dit bestuur vormt. Een verscheidenheid aan gaven en talenten die elkaar goed aanvult. Aan het eind van de middag ga ik met Marjette boodschappen doen. Zondag ben ik jarig. Dat vieren we dit weekend.

Zaterdag 15 november

Vroeg mijn bed uit (07.15 uur). Vandaag ga ik naar Rotterdam om door burgemeester Opstelten en wethouder van der Tak geinformeerd te worden over het Rotterdamse beleid mbt risicojongeren. Aron reist met me mee. Hij gaat naar zijn neef Jorim toe. Ik reis verder en kom uiteindelijk bij de boot aan die ons vandaag wat rond zal varen in de Rotterdamse havens. Er zijn nog 4 collega's aanwezig. Het is een zeer informatieve dag waar ik veel van leer. Belangrijk voor mijn werk in de Kamer. Leuk dat er ook wat jongeren zijn die iets vertellen over hun leven. Het gaat om jongeren die tijdig in de kraag zijn gegrepen en nu goede begeleiding krijgen. Om 14.00 uur weer naar Zwolle. Daar kom ik om 16.30 uur aan. Ik ben nog in staat een deel van Schotland-Nederland te zien. Eindstand 1-0. Tja, wat zal ik daar van zeggen. Vanavond komen er vrienden langs om mijn verjaardag te vieren. Voordat zij komen ga ik nog even hardlopen. Dat wil ik wel bij blijven houden. Al met al een rustigere week gehad dan vorige week. Dat kan volgende week zomaar weer anders zijn.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 46 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.