Grote verschillen?

maandag 03 mei 2010 11:19

We zitten nu in de weken van de nationale dagen: Koninginnedag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Er wordt weinig vergaderd. De krant levert een enkele beschouwing over de nieuwe coalitie, maar ieders politieke aandacht gaat nu vooral uit naar de landelijke ontwikkeling. Ik vind het goed dat de PVV op verlies staat, maar de stemmen gaan in hoofdzaak naar de VVD en of ik daar blij van word is nog maar de vraag.


Tijs van de Brink schrijft als enige in de Puttenaer over het nieuwe college. En dat is jammer, want nu kunnen de lezers dat niet vergelijken met andere schrijvers. En dus loop je het risico dat je denkt dat dit allemaal klopt. En daar valt heel wat over te zeggen, kijk maar eens naar de discussie op internet bij de Puttenaer. Van den Brink wordt partijdigheid verweten en ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Ik had Tijs gemaild dat ik benieuwd was naar zijn analyse, maar wat er nu staat is zijn mening en dat is wat anders dan een analyse op basis van feiten. Iemand merkte op dat Tijs kennelijk een roddelrubriek is begonnen in de Puttenaer en daar heeft het veel van weg. Suggesties over gerommel binnen de ChristenUnie (met even navragen had je geweten waarom de fractie binnen zo korte tijd een ander tot voorzitter koos), suggesties alsof de CU iets zou achterhouden als het gaat om de relatie met het CDA (met negeren van wat het CU daar zelf over zegt). Kortom, geen wederhoor toegepast, of wel gehoord maar genegeerd.
En waarom? Ik weet niet wat Tijs bezielde, maar ach, Klaas van de Werf heeft gelijk: je moet niet alles willen weten. Als ik het college was dan zou ik de krant snel bij het oud papier gooien en vergeten wat er in staat. Zo, de Puttenaer hebben we gehad. Er zal wel een boos mailtje van een bekende Puttense journalist komen, maar dat zien we dan wel weer.

Nu de landelijke politiek. Het wordt spannend tussen CDA, PvdA, VVD en de PVV. In die titanenstrijd blijft er misschien wel een aardige hoeveelheid stemmen over voor de ChristenUnie, we hebben tenslotte getoond regeringsverantwoordelijkheid te kunnen dragen. En natuurlijk hebben we daar fouten gemaakt, maar dat kan haast ook niet anders. Dat is geen smoes maar realiteit en die moet je vooral niet ontkennen. ChristenUniebestuurders maken fouten, maar we zijn er op aanspreekbaar. En wat mij betreft hoeft niet elke minister af te treden bij een fout. Zeker niet als hij al zijn best doet om die fout te herstellen. Want dat aftreden wordt meestal onder mediadruk gedaan. Ik moet daarbij altijd denken aan minister Peper – hoeveel beschuldigingen waren er niet aan zijn adres, en uiteindelijk kon er geen een van bewezen worden. Maar ondertussen was het kwaad al geschied.

Ik hoop dat er weer een kabinet komt met de ChristenUnie. Ik heb al van die berekeningen gezien op internet. Gelukkig niet door de ChristenUnie gemaakt, want je moet de huid niet verkopen voordat je de beer hebt geschoten. Het voordeel van de huidige politieke ontwikkelingen is dat de grote partijen elkaar gaan uitsluiten en dus kleinere partijen nodig hebben voor een meerderheid. Het is trouwens wel tekenend dat er zulke grote verschillen zijn, dat ze nauwelijks meer te overbruggen zijn. Of zijn de verschillen wel zo groot? Is het niet meer zo, dat we niet meer bereid zijn om verschillen te accepteren? Zou die geringe bereidwilligheid te maken hebben met het diep invretende individualisme?
Om een voorbeeld te geven: we moeten bezuinigen, maar niet zoveel dat er te veel werkelozen ontstaan. Daar zal ieder partij het over eens zijn. Hoe je dat doet is toch een kwestie van overleggen? Daar hoef je elkaar toch niet op uit te sluiten?
 
Maar gelukkig, we hebben met zijn allen een mooie Koninginnedag gevierd. Het regende eerst, maar bij de vrijmarkt werd het later droog, gelukkig voor al die kinderen op de kleedjes. De optocht was weer de moeite waard, hoewel er volgens mij weer minder wagens mee deden. Maar er waren wel veel wagens van de keten. En daar was zichtbaar werk aan besteed! Heel positief. Natuurlijk zijn de jongeren lawaaierig, maar er werd geen bier gedronken, althans ik heb het niet gezien. En ik heb ook geen aangeschoten jongeren gezien, niet in de optocht in ieder geval. Er is toch een goede keuze gemaakt denk ik om de ketenwagens een eigen plek te geven in de optocht. Het gaat duidelijk beter dan de vorige keren en dat is een goede zaak.
Zo’n optocht is ook wel typisch Putten. Voor de ketenwagens reden een aantal wagens met als thema de Ark van Noach. Dat hoort blijkbaar allebei bij Putten. Voor de coalitie een uitdaging: om álle burgers van Putten erbij te betrekken, hoe ze ook denken. En om niemand al bij voorbaat uit te sluiten!

De Koningin zei het heel mooi aan het einde van de dag: we hebben Koninginnedag weer terug. Dan denk ik: als we sámen Koninginnedag kunnen vieren, dan kunnen we toch ook echt samenleven in Nederland?

Labels
Gemeenteraad
Putten

« Terug

Reacties op 'Grote verschillen?'

Klaas van der Werf
Geplaatst op: 04-05-2010 09:14 Quote
Beste Peter,
Dat ik dit nog mag meemaken: "Jij geeft mij gelijk". Mijn dag kan niet meer stuk. Er is echter nog wel iets wat me opvalt, namelijk dat er kennelijk toch iets is wat achter de pet gehouden wordt anders had je mij toch niet geciteerd? Of begrijp ik het verkeerd.
Met vriendelijke groet,
Klaas van der Werf
Brink, P.E. (Peter) [80880]
Geplaatst op: 04-05-2010 12:17 Quote
Beste Klaas ik geef jou graag een compliment, maar het komt er zo weinig van. Je uitspraak in de raad vond ik een verstandig opmerking. Ik snap dat het CDA graag het naadje van de kous wil weten, zou ik ook willen, maar misschien niet handig daar tijdens de raad op door te vragen.
Ik moest aan jouw opmerking denken toen ik het artikel van Tijs van den Brink las. We kunnen als ChristenUnie alle opmerking van Tijs gaan weerleggen, maar heeft dat zin. Wat je er ook over zegt, je kunt het altijd anders uitleggen. En Ard heeft het heel duidelijk gezegd in raad, er is geen verborgen agenda en er zijn geen geheime afspraken. Je hoeft het niet altijd met Ard eens te zijn, maar liegen doet hij niet.
aliceweng@hotmail.com
Geplaatst op: 28-12-2010 10:09 Quote
chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 05:16 Quote
Grote reiziger, de Replica Horloges Bentley GMT biedt de wereld aan je pols dankzij haar systeem van meerdere Replica Watches tijdzones display. Bovendien, is het horloge uitgerust met een tweede uurwijzer onafhankelijke onderscheidt Replica Rolex zich door zijn rode kleur en de tip in een holle driehoek, en uitvoeren van een tour van wijzerplaat in 24 uur. De Opdringer in de linker kant van de zaak om door te gaan deze naald stappen van een uur tot een tweede tijdzone op de omtrek van de wijzerplaat.
www
Geplaatst op: 18-05-2015 10:20 Quote
cheap ray ban, http://www.raybanwayfarer.in.net/

softball bats, http://www.cheapbaseballbats.net/

burberry, http://burberry.outletnow.net/

christian louboutin shoes, http://christian.louboutin-outlet.net/

tory burch sale, http://toryburch.salesandals.net/

nike mercurial, http://www.soccer-shoes.org/

timberland boots, http://www.timberlandboots-outlet.net/

jordan release dates, http://www.retro-jordans.com/

tory burch sale, http://www.tory-burchoutlet.us.com/

tommy hilfiger outlet, http://www.tommy-hilfigeroutlet.com/

ugg australia, http://www.uggboots.so/

louis vuitton handbags, http://www.louisvuitton.so/

calvin kleins outlet, http://www.calvin-kleins.com/

christian louboutin outlet, http://www.cheap-christianlouboutinshoes.com/

air jordan 2015, http://www.airjordanshoes2015.com/

burberry, http://www.burberry2015.net/

abercrombie, http://www.abercrombiee.com/

oakley sunglasses cheap, http://www.cheapoakley.us.org/

oakley vault, http://www.oakleyoutlet.us.org/

oakley sunglasses outlet, http://www.oakleysunglassesoutlet.com.co/

swarovski crystal, http://www.swarovskijewelry.com.co/

knockoff handbags, http://www.replicahandbags.com.co/

shoes outlet, http://www.cheapshoes.com.co/

cheap basketball shoes, http://www.basketballshoes.com.co/

chanel handbags, http://www.coco-chanelbags.com.co/

true religion jeans, http://www.truereligion-outlet.com.co/

abercrombie kids, http://www.abercrombieand-fitch.com.co/

hermes belt, http://www.hermesbirkin.com.co/

lululemon, http://www.yogapants.com.co/

gucci outlet, http://www.guccishoes.us.org/

chanel bags, http://www.chanelhandbags.net.co/

ray ban sunglasses, http://www.raybansunglassesoutlet.net.co/

rolex watches, http://www.omegawatches.us.com/

glasses frames, http://www.eyeglassframes.us.com/

glasses online, http://www.eyeglassesonline.us.com/

michael kors handbags clearance, http://www.cheapmichaelkors.co.com/

ray bans, http://www.cheaprayban.co.com/

flat iron, http://www.chiflatiron.net.co/

converse outlet, http://www.converse.net.co/

ferragamo outlet, http://www.ferragamo.com.co/

gucci belts, http://www.guccihandbags.com.co/

hollister clothing store, http://www.hollister.us.org/

north face jackets, http://www.thenorthfacejackets.in.net/

the north face jackets, http://www.northclearance.com/

burbery outlet store, http://www.burberry-factory.org/

polo ralph lauren outlet, http://www.ralph-lauren.org.uk/

polo ralph lauren outlet online, http://www.polo-outlets.com/

ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenpolo.in.net/

insanity calendar, http://www.insanityworkout.net.co/

jimmy choo outlet, http://www.jimmychoo.net.co/

cheap jordans, http://www.jordan-shoes.com.co/

juicy couture, http://www.juicycouture.com.co/

juicy couture outlet, http://www.juicycoutureoutlet.net.co/

katespade, http://www.kate-spade.com.co/

kate spade outlet online, http://www.katespade-outlet.com.co/

louis vuitton outlet online, http://www.louisvuitton-outlet.com.co/

michael kors purses, http://www.michael--kors.us.com/

michael kors handbags clearance, http://www.michael-kors-handbags.us.com/

michael kors outlet online sale, http://www.michael-kors-outlet.us.org/

michael kors, http://www.michael-kors-outlet-online.us.org/

michael kors outlet online sale, http://www.michaelkorsoutletonline-sale.us.com/

north face outlet, http://www.northface.us.org/

oakley outlet, http://www.oakley-sunglasses.us.org/

pandora charms, http://www.pandorajewelry.com.co/

prada outlet, http://www.pradahandbags.com.co/

prada shoes for men, http://www.pradashoes.com.co/

ray-ban, http://www.ray-ban-outlet.us.com/

ray ban sunglasses outlet, http://www.rayban-sunglasses.us.org/

omega watches, http://www.replicawatches.us.com/

swarovski outlet, http://www.swarovskicrystal.com.co/

the north face outlet, http://www.thenorthface.us.org/

tiffany and co outlet, http://www.tiffanyandco.net.co/

tiffany's jewelry, http://www.tiffanyjewelry.us.org/

cheap true religion, http://www.true-religion.com.co/

true religion jeans women, http://www.truereligionjeans.net.co/

uggs, http://www.uggaustralia.net.co/

ugg boots clearance, http://www.uggboots.net.co/

uggs on sale, http://www.uggbootsclearance.com.co/

ugg boots, http://www.uggsonsale.com.co/

ugg outlet, http://www.uggsoutlet.com.co/

oakley sunglasses, http://www.cheap-oakleysunglasses.in.net/

cheap oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassescheap.in.net/

ralph lauren outlet online, http://www.ralphlaurenoutletonline.in.net/

ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.co.com/

burberry outlet, http://www.burberryoutlet-online.in.net/

toms outlet, http://www.toms-shoes.com.co/

toms shoes, http://www.toms-outlet.in.net/

christian louboutin shoes, http://www.christian--louboutin.in.net/

tory burch sale, http://www.tory-burch-outlet.in.net/

gucci handbags, http://www.gucci-outlet.in.net/

longchamp handbags, http://www.longchamphandbagsoutlet.co.com/

abercrombie and fitch, http://www.abercrombiekids.co.com/

hollister clothing store, http://www.hollisterclothing-store.in.net/

hermes belt, http://www.hermesbags.co.com/

baseball jerseys, http://www.cheapjerseys.in.net/

dre beats, http://www.beatsbydre.co.com/

beats by dre, http://www.beatsheadphones.in.net/

straightener, http://www.ghdhairstraightener.co.com/

ray ban, http://www.rayban-sunglasses.org.uk/

michael kors, http://www.michaelkors-uk.org.uk/

michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbags.org.uk/

marc jacobs handbags, http://www.marcjacobsonsale.com/

louis vuitton bags, http://www.louis--vuitton.org.uk/

ralph lauren uk, http://www.ralphlauren-outlet.org.uk/

free running, http://www.nikefree-run.org.uk/

replica watches, http://www.rolex-watches.me.uk/

wedding dress, http://www.weddingdressesuk.org.uk/

pandora uk, http://www.pandora-charms.org.uk/

thomas sabo uk, http://www.thomassabo-uk.org.uk/

swarovski uk, http://www.swarovski-uk.org.uk/

louboutin, http://www.christianlouboutin.org.uk/

air huarache, http://www.air-huarache.co.uk/

roshe run, http://www.rosherun.org.uk/

the north face, http://www.thenorth-face.org.uk/

louis vuitton, http://www.louis--vuitton.ca/

air jordans, http://www.airjordans.us/

retro jordans, http://www.jordanretro.org/

air jordan shoes, http://www.cheap-jordans.net/

nike factory outlet, http://www.nikefactory.org/

nike store, http://www.nikestore.us/

nike outlet, http://www.cheap-nikeshoes.com/

nike air max 2014, http://www.nike-air-max.us/

air max 2015, http://www.airmax-2015.org/

nike air max, http://www.airmax-90.org/

free run, http://www.nikefree-run.net/

nike free 5.0, http://www.nikefree5.net/

supra footwear, http://www.suprashoe.net/

new balance shoes, http://www.newbalance-outlet.org/

mont blanc, http://www.montblanc--pens.net/

ferragamo, http://www.ferragamoshoes.net/

mcm handbags, http://www.mcm-bags.net/

bottega veneta, http://www.bottega.us/

soccer shoes, http://www.nikemercurial.net/

celine bags, http://www.celinebags.org/

roshe runs, http://www.rosheruns.us/

nike roshe run, http://www.nikerosherun.us/

vans outlet, http://www.vansshoes.us/

timberland shoes, http://www.timberland-shoes.com/

ipad cases, http://www.iphone-cases.us/

softball bats, http://www.softball-bats.us/

babyliss, http://www.babyliss-pro.net/

louis vuitton outlet, http://www.louisvuitton-outlets.us/

burberry outlet, http://www.burberry-outlet.jp.net/

louboutin shoes, http://www.louboutin.jp.net/

christian louboutin outlet, http://www.christianlouboutinshoes.jp.net/

louis vuitton, http://www.louisvuitton.jp.net/

prada handbags, http://www.official-pradaoutlet.com/

michael kors clearance, http://www.michaelkorsclance.com/

michael kors outlet online sale, http://www.official-michaelkorsonline.com/

tommy hilfiger kids, http://www.tommyhilfiger.net.co/

mcm world wide, http://www.mcmworldwide.ca/

moncler outlet, http://www.mmoncler-outlet.com/

kate spade outlet, http://www.kate-spades.com/

barbour womens, http://www.barbour-factory.com/

ferragamo shoes, http://www.salvatoreferragamo.in.net/

canada goose sale, http://www.canada-gooser.com/

louis vuitton, http://www.louisvuittonas.com/

burberry outlet online, http://www.burberryoutlet.org.uk/

juicy couture clothes , http://www.fashion-clothing.us.com/

north face, http://www.thenorthface.so/

barbour jacket sale, http://www.barbour-jacketsoutlet.com/

beats by dre outlet, http://www.monsterbeatsbydres.net/

louis vuitton sale, http://www.louis-vuittonblackfriday.com/

gucci shoes outlet, http://www.lv-guccishoesfactory.com/

longchamp outlet, http://www.longchampsoutlet.com/

moncler outlet online, http://www.moncler-clearance.com/

ralph lauren polos, http://www.ralphlaurentshirts.com/

michael kors handbags, http://www.usahanbags.com/

monster beats, http://www.beatsbydreoutlet.net/

coach outlet online, http://www.coach-blackfriday2014.com/

coachoutlet.com, http://www.coachccoachoutlet.com/

coach store outlet online, http://www.coach-clearance.com/

michael kors outlet, http://www.michaelkorsbags.us.org/

coach factory outlet, http://www.coach-factories.net/

oakley outlet, http://www.oakley.so/

hermes, http://www.hermes-outletonline.com/

nike jordan shoes, http://www.nike-jordanshoes.com/

woolrich outlet, http://www.woolrich-clearance.com/

coach outlet online, http://www.coachoutlet.so/

coach outlet online usa, http://www.coachoutletrusa.com/

gucci shoes uk, http://www.guccishoes-uk.com/

coach black friday, http://www.uptocoachoutlet.com/

michael kors outlet online, http://www.michaelkors.so/

gucci bags, http://www.guccifactorys.com/

the north face outlet online, http://www.the-northface.in.net/

ugg boots, http://www.cheapuggboots.eu.com/

ray ban outlet, http://www.raybans.co.com/

toms outlet, http://www.tomshoesoutlet.com/
Nieuw bericht

Archief > 2010 > mei