Weblog Bert Wienen

zaterdag 15 mei 2010 18:47

Deze week heb ik voor het eerst schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Het is alweer een poosje geleden dat ik mij tot u richtte, maar goed. Er was gewoon niet veel te melden. Belangrijk deze week is de voorbereiding op de behandeling van de Voorjaarsnota. Een nota die zeg maar de functie van een thermometer heeft. Nu is het eigenlijk dit keer wel een bijzondere Voorjaarsnota, het is namelijk het eerste officiële document van dit college. Een eerste tussenstand. Een ieder die wel vaker op deze site kijkt weet dat het financieel zwaar weer is in Assen. Er staat dus eigenlijk niet zo heel veel nieuws in de Voorjaarsnota. Er is immers weinig geld voor nieuw beleid en het college heeft nog niet echt de tijd gehad om haar eigen stempel op het beleid te drukken. Nou ja, dat zal dan bij de begroting wel komen. Persoonlijk valt me de nota een beetje tegen, ik had wel wat meer richting verwacht over het financiële beleid. Het zal bij de begroting wel komen. We wachten rustig af.

Deze week heb ik voor het eerst schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het stellen van schriftelijke vragen is één van de instrumenten die je als volksvertegenwoordiger hebt om het bestuur te controleren. De raad kreeg namelijk een brief van het college dat de Kerkstraat en de Brinkstraat in het weekend niet afgesloten zullen worden voor het verkeer, omdat van de 180 uitgenodigde omwonenden en ondernemers er veertien kwamen opdagen die allemaal tegen dit besluit zijn. Nu is het zo dat er tijdens het weekend veel bezoekers naar deze zogenaamde ‘horecastraten’ komen. Veel verkeer in deze straten zorgt voor onveilige situaties en overlast. Mijn punt is dat het toch niet zo kan zijn dat deze situaties en deze overlast voor talloze bezoekers van deze horecastraten blijven voortbestaan omdat veertien mensen tegen het sluiten van deze straten in het weekend zijn. We wachten de beantwoording van de vragen wel af.

Vanavond ben ik nog even de stad in geweest en heb ik gekeken bij het racespektakel aan de kop van de Vaart. Formule 1-achtige auto’s reden met rotgangen langs De Vaart. Een enorm spektakel, snelle bolides, een aantal flitsende Ferrari’s en bovenal een hoop herrie, stinkende banden, een nieuw begrip van donuts (zwarte rubbersporen op het asfalt) en heel veel mensen. Wel mooi dat zulke zaken gebeuren in Assen. Ik had een prachtig plekje vanuit het pand aan de kop van de Vaart. Met dank aan fractiegenoot Peter!

De komende week, aankomende donderdag, staat de behandeling van de Voorjaarsnota op het programma. Morgen, zaterdag, zouden we campagnevoeren voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010. Maar vanwege de vreselijke ramp in Libië gaat dat niet door. Soms zijn er zaken die de politiek overstijgen. Dit is er zo één. Dan past er geen politieke campagne, dan past fatsoen en rust. Fatsoen dat hopelijk ook de media weet te betrachten. Tot zover voor nu, een volgende keer meld ik mij wel weer!

Bert Wienen

Labels
Assen

« Terug

Archief > 2010 > mei