Eindelijk aan de slag | Cor van Vliet | weblog week 20-2010

Cor van Vlietdinsdag 18 mei 2010 21:34

Deze week heb ik mijn vuurdoop als raadslid. Na de installatie mocht ik eerst nog twee weken genieten van de meivakantie (waarin ik tot mijn grote verrassing mijn collega raadslid Jan Nederveen tegenkwam voor een kerkje in De Koog op Texel en vervolgens ook op zondag in de kerk in De Waal). Ik kan dus met een fris en vrij hoofd beginnen aan mijn werk als raadslid.

Het is gelijk een week die erin hakt. Maandag hadden we fractievergadering om de inzet van de ChristenUnie in de diverse debatten en ontmoetingen te bespreken. Binnen mijn portefeuille staan er twee onderwerpen op het programma: Archeologiebeleid en de evaluatie van de jaarcyclus (begroting, jaarverslag).

Ik ben benieuwd wat het college te melden heeft over het Archeologiebeleid. Tot ik de uitnodiging voor deze vergadering zag had ik me niet bedacht dat dat bestond. Met het tweede onderwerp ben ik gelukkig wel vertrouwd. De planning- en controlcyclus is in de deelgemeente Prins Alexander mijn dagelijks werk.

Ik ben blij dat ik het debat over de inrichting van de raadszaal aan Anita kan overlaten. Dat wordt, denk ik, een ingewikkeld debat: Wanneer je investeert moet je het wat mij betreft goed doen en niet half, maar hoe pas je dit principe toe in tijden dat er bezuinigd moet worden? In mijn eerste officiële vergadering een dergelijk ingewikkeld debat voeren had me heel wat zweetdruppeltjes bezorgd. Ik wil Anita dan ook veel succes wensen!

Vandaag moet ik eerst als vertegenwoordiger van de raad naar een vergadering van de Klankbordroep Regionale Rekenkamer en vervolgens hebben we met alle raadsleden overleg over hoe we de jaarrekening moeten inzetten in de taken die we hebben als raad: kaderstellen, controleren en volksvertegenwoordiging. De hele avond vanaf 17.30 uur is dus gevuld.

Woensdagavond wacht een bestuursvergadering van de volleybal en donderdag is dan mijn eerste ‘echte’ raadsvergadering. Al met al ben ik dus alle avonden van de week van huis (vrijdag is voor mij al weekend). Ik hoop niet dat ‘normaal’ zal blijken te zijn. 

Cor van Vliet, 18 mei 2010

Labels
Hardinxveld-giessendam

« Terug

Reacties op 'Eindelijk aan de slag | Cor van Vliet | weblog week 20-2010'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > mei