Partiële herziening intensieve veehouderij

dinsdag 25 mei 2010 16:43

Op 28 maart 2008 is in de commissie ruimte besloten dat er een partiële herziening van het omgevingsplan Flevoland moest komen ten aanzien van de intensieve veehouderij. De reden hiervoor was dat er bij de invulling van een motie niet de juiste verwoording in het omgevingsplan is opgenomen. Hierdoor kwam de ontwikkeling van deze veelal gemengde bedrijven in het nauw, wat betekende  dat zij lange procedures moesten volgen om de voor hen belangrijke ruimtelijke vergroting te realiseren. 
De gedeputeerde die dit onderwerp in haar portefeuille heeft, heeft indertijd toegezegd dat zij binnen enkele maanden met een voorstel zou komen.
Eind 2008 kwam er een voorstel waar wij als commissie niet mee uit de voeten konden en hebben de gedeputeerde verzocht en opgedragen om dit in samenspraak met LTO noord te doen. In het eerste kwartaal 2009 zou zij met een nieuw voorstel komen, dit voorstel kwam eind 2009. De commissie vond dat dit voorstel te weinig tegemoet kwam aan de gestelde wensen en stelde voor om de ruimte te vergroten tot 7000m2 bruto vloer oppervlakte. Dit heeft de gedeputeerde meegenomen en voorgelegd aan POCF (provinciale omgeving commissie Flevoland). Deze gaf aan om ook een plan- MER te maken. Deze plan- MER procedure loopt nu. Dit alles heeft wel geleid tot een aanzienlijke vertraging van de in 2008 toegezegde snelle aanpassing. Zoals nu de planning is zal in het eerste kwartaal van 2011 het definitieve besluit klaar zijn.
De ChristenUnie heeft er bij de gedeputeerde op aangedrongen om voor de volgende statenverkiezingen tot behandeling en afronding van dit besluit te komen, zodat dit in de oude bezetting gerealiseerd word.

Bert vd Vegte

Labels
Flevoland

« Terug

Reacties op 'Partiële herziening intensieve veehouderij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > mei