De eerste maand

vrijdag 28 mei 2010 23:08

De tijd vliegt voorbij. Een ontzettend cliché, maar een cliché is het niet zonder reden geworden. De afgelopen weken is dat voor mij wederom gebleken. Ik had mij voorgenomen na een week of twee de eerste ervaringen in mijn nieuwe functie op papier te zetten en in een soort weblog te publiceren. Echter, vandaag al exact een maand geleden ben ik benoemd tot wethouder. Sindsdien is het een voortdurend ontdekken gebleken. Ontdekken van de functie, de bezigheden, de contacten, de structuren en uiteraard van de inhoud. De tijd is omgevlogen.

Na deze maand permitteer ik mij de uitspraak dat ik het idee heb de voornaamste bezigheden van een wethouder inzichtelijk te hebben. Hoewel ik waarschijnlijk volgende maand zal beseffen dat ik dan weer een hoop meer uitgevonden heb.

Als raadslid zie je eigenlijk uitsluitend de publieke optredens van een wethouder in een raadszaal en bij formele plichtplegingen. Dat beslaat echter slechts een klein deel van de bestede uren. Zo ben ik veel tijd bezig geweest met het spreken met de ambtenaren die betrokken zijn bij de onderwerpen waar ik van het één op het andere moment politiek verantwoordelijk voor ben. Uiteraard zijn er de collegevergaderingen, waar wekelijks leuke stapels stukken voorbijkomen. Een groot deel van mijn werk speelt zich echter ook af buiten het gemeentehuis. Ik heb bijeenkomsten bezocht in Zwolle en Eelde met burgemeesters en andere wethouders. Ik heb overleggen gehad met (bijna) alle geledingen uit het onderwijs en verschillende schoolbestuurders en sportverenigingen aan mijn tafel gehad. Tussendoor mocht ik ook nog de Pinksterraces en de Week van de Techniek openen. Bij dat laatste is mij samen met een schoolklas door de gastheer van een Installatie-technisch-bedrijf geleerd hoe ik uit een stukje plaatstaal een dakgoot moet vouwen. Zo leer je nog eens wat…

Het wethouderschap is een bijzonder ambt. Tot op heden is het een zeer veelzijdig en afwisselend bestaan. Ik vermoed dat daar nog wel het nodige over te schrijven zal vallen. Dat zal ik proberen vaker te doen. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik niet moet gaan zeggen dat ik dat over twee weken weer zal doen, de tijd vliegt ongetwijfeld met de zelfde snelheid door…

Mei 2010
Johan Hamster.

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'De eerste maand'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 16-01-2015 04:06 Quote
Maar deze Colt GMT + Imitatie Horloges verschilt niet alleen door de functionaliteit en robuustheid. Het Breitling Replica heeft ook Breitling heeft een sportief, elegant en eigentijds design. Bijvoorbeeld, de bezel is ingericht Replica Rolex cijfers en per uur index gemarkeerd, onderstreept door het contrast tussen gepolijst en satijn nabewerken oppervlakken. De wijzerplaat speelt de dynamiek met grote getroffen Arabische cijfers en een inrichting van concentrische lijnen.
Nieuw bericht

Archief > 2010 > mei