Bezuinigen: het maken van pijnlijke keuzen | Cor van Vliet | weblog week 18-2011

Cor van Vlietdinsdag 03 mei 2011 22:09

Vorige week dinsdag was het dan eindelijk zover. De bezuinigingsopgave van 1,25 miljoen waar we als gemeente voor staan werd onderwerp van het openbare gesprek. De avond stond in het teken van de ideeën die door Deloitte aan het papier waren toevertrouwd. Er waren flink wat belangstellenden aanwezig om hun mening over de voorstellen te geven. Goed dat deze mensen hun mening laten horen! Op basis van deze meningen komen we als gemeenteraad namelijk tot een beter afgewogen besluit.             

Pijnlijke keuzen
Tijdens de avond werden er vooral kanttekeningen geplaatst bij de bezuinigingen op het zwembad, de bibliotheek en de IGO. De insprekers wezen op het belang van deze voorzieningen. Ik denk dat iedereen het belang van deze voorziening in meer of mindere mate onderschrijft. De ChristenUnie doet dat ook. Het is belangrijk dat kinderen kunnen leren zwemmen en dat de inwoners van ons dorp bewegen. Het is belangrijk dat kinderen zo goed als mogelijk worden begeleid bij het leren lezen. Het is belangrijk dat mensen die een hulpvraag hebben op een snelle en efficiënte manier te woord worden gestaan en worden geholpen

Het is echter onmogelijk om alle bezuinigingsopties die bestaan onaangetast te laten. Hiermee wordt de ernst van de operatie nogmaals onderstreept. Elk belang heeft namelijk zijn prijs en de prijs is op het moment te hoog!

Afwegen
Binnen de fractie van de ChristenUnie zijn we al maanden aan het nadenken over hoe de bezuiniging in te vullen. Op het moment worden die ideeën op een rijtje gezet en gekwantificeerd. De komende week zullen we door gesprekken met diverse partijen komen tot een lijst die onze input is voor “Het Debat” van 19 mei. Bij diverse partijen kunt u ook zeker aan uzelf denken, wanneer u input voor ons heeft dan horen we dat graag! We spreken bijvoorbeeld met mensen van het zwembad, de leden van de ChristenUnie en de coalitiegenoten.

Tenslotte wil ik de bijeenkomst van 10 mei in het gemeentehuis onder de aandacht brengen. Waarschijnlijk wordt hier aan de hand van thema’s in kleiner verband doorgesproken over de diverse bezuinigingsopties. Een goede kans om uw mening over bijvoorbeeld de mogelijke bezuiniging op de groenvoorziening te bespreken.

 

Cor van Vliet,  3 mei 2011

PS Vanwege een volledige bezetting van alle avonden volgende week geen weblog

Labels
Hardinxveld-giessendam

« Terug

Reacties op 'Bezuinigen: het maken van pijnlijke keuzen | Cor van Vliet | weblog week 18-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > mei