Buitengebied Veenendaal

woensdag 11 mei 2011 18:30

Beste mensen, het ontwerp bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Veenendaal heeft van 24 maart tot en met 4 mei ter inzage gelegen. Zoals u zult begrijpen is ons buitengebied niet zo heel groot maar is het voor het gemak, en niet geheel onlogisch, toch nog in vier delen geknipt. Buitengebied –Zuid, -West, -Oost en –Noord. Beter bekend als respectievelijk omgeving Middelbuurtseweg,, zuidkant Dijkstraat, omgeving De Hellen en Fort aan de Buursteeg. Het bestemmingsplan heeft u zelf kunnen lezen, ik wil u meenemen naar het buitengebied en een aantal ideeën met u delen.

Om u mee  te nemen naar het buitengebied van Veenendaal wil ik u een drietal vragen voorleggen. Veenendaal verdient een groter buitengebied? Willen we “ons” buitengebied beter beleefbaar maken? Heeft Veenendaal behoefte aan meer dagrecreatie?

 Voor de vulling van dit artikel ga ik er maar even van uit dat u voorgaande vragen positief beantwoordt.  De bewoners, van het dorp Veenendaal met zijn stadse problematiek of zo uw wilt de stad Veenendaal met zijn dorpse karakter, willen, zeker met mooi weer, naar buiten, recreëren! 

Ommetjes

Zo vanuit huis een wandeling maken. Het gebied rondom Veenendaal is er mooi genoeg voor. Wanneer u langer dan een kwartier loopt en het gebied interessant begint te worden passeert u waarschijnlijk onze gemeentegrens en wordt de toegankelijkheid van het gebied (veilige wandelpaden, ook wel ommetjes geheten) plotseling minder.

Hoewel Veenendaal een groter buitengebied verdient hebben we het niet. We zullen om het buitengebied voor de wandelaar beter toegankelijk te maken daarom afspraken moeten maken met onze buurgemeenten en daarin zonodig investeren. Bij de ontwikkelingsplannen voor Veenendaal-Oost zijn goede afspraken gemaakt met buurgemeente Ede omtrent het toegankelijk en beleefbaar maken van het Binnenveld.

Voor de westkant van Veenendaal moet nog iets worden bedacht. Daarbij zat ik te denken aan een ommetje vanuit Veenendaal-West van De Rode Haan naar het Prattenburgse bos. Hierbij zijn we afhankelijk van onze buurgemeente, Staatsbosbeheer, Prorail en mogelijke particulieren. Daarbij hebben we het voordeel dat het eerste deel van het ommetje er al ligt; je kunt namelijk al wandelen van de Haarweg naar de Rode Haan via een opengesteld wandelpad van Staatsbosbeheer.

Dagrecreatie

Dagrecreatie, daarbij zat ik gezien de beperkte omvang van ons buitengebied te denken aan bijvoorbeeld een Pitch en Put baan. Voor degenen die dit niet kennen dit is golf op een beperkt terrein. De meest nabijgelegen banen bevinden zich in de Betuwe. Voor een Pitch en Put baan in FoodValley is qua behoefte nog plaats.  Als locatie lijkt me Fort Buursteeg geschikt. Bij dit goed bereikbare Rijksmonument wordt nog een flankerende dagrecreatieactiviteit gezocht. Een Pitch en Put baan vergt slechts 5 hectare grond, is betaalbaar en beloopbaar (18 holes van 40 tot 100 meter). Gekscherend wordt wel eens gezegd “golf voor de gewone man”, daarbij voel ik me in ieder geval wel thuis.

Engbert Stroobosscher

Labels
Veenendaal

« Terug

Reacties op 'Buitengebied Veenendaal'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 06:13 Quote
De Breitling Replica Watches merk presenteert dit jaar, de nieuwe, meer eigentijdse look zijn horloges van het Breitling Replica Cockpit-bereik: Beschikbaar in een verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten en soorten Hublot Replica armbanden, Cockpits moeten alle liefhebbers van modellen pilot die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft verleiden... Tot slot wordt de datum weergegeven in een venster muur uitgehouwen.
Nieuw bericht

Archief > 2011 > mei