Stilte ...

Stiltevrijdag 13 mei 2011 20:32

Tja, er zijn van die maanden dat er niet veel spektakel te beleven valt op Commissie niveau. Ik heb het dan over de Comissie Ruimte en Groen die ik beman. Jawel, er staat soms genoeg op de agenda. Vooral bestemmingsplanwijzigingen. Meestal werpt dat niet zoveel stof op.

Er zijn in de bestaande bestemmingsplannen kaders waar je als inwoner/ondernemer mee vast komt te zitten. Dat kan soms om wat oppervlakte maten van een bouwblok zijn of een nok of een goothoogte. Maar ook een bestemming kan helemaal komen te vervallen: van agrarische naar een zorgbestemming, recreatie, of misschien wel een woonbestemming.

Ook ons college maakt dan wel eens een afweging en een besluit waar ander inwoners niet blij mee zijn. Deze kunnen daar hun zienswijze op geven. Dat kan bepalend zijn in de besluitvorming. Maar dat betekent niet dat zo’n plan van tafel raakt, nee, een plan kan dan aangepast worden aan een zienswijze. Commentaar van betrokkenen of inwoners zijn juist van belang. Want die zienswijzen die ingediend zijn, worden naast een plan gelegd en gekeken of die wat kunnen toevoegen of afdoen aan een plan. Wat betreft de rust in de Comissie: deze is maar tijdelijk. Het is even stil rond de gemeenteraadstafel, maar wees gerust, deze stilte zal zeker wel weer overgaan. Soms is stilte gewoon even goed. Want lawaai om niks verveeld nog sneller dan de stilte om je heen.

 

Henk Heideveld  

 

Labels
Middendrenthe

« Terug

Archief > 2011 > mei