‘De ChristenUnie wordt ruig’

esme-op-motorwoensdag 25 mei 2011 11:11

Terugkijkend op de afgelopen week kan ik niet anders dan concluderen dat het een bijzondere week was: het afscheid van Andre Rouvoet afgelopen dinsdag met mooie woorden door de voorzitter en het aantreden van Carola Schouten vorige week woensdag. Erg veel tijd om daar over te mijmeren was er niet want alle vergaderingen gingen gewoon door; over kernenergie, Natura 2000, over genetische modificatie en het kwekersrecht. Ook de hoorzitting over het Burgerinitiatief Uit vrije wil was indringend.

Niet alleen de onderwerpen in de Kamerdebatten liepen sterk uiteen. Vrijdagmiddag bracht ik een werkbezoek aan het Centrum voor Consultatie en Expertise. Dit Centrum wordt ingeschakeld als een bijzondere zorgvraag ontstaat op het moment dat de problemen van mensen zo complex zijn dat de betrokken zorgverleners deze niet meer kunnen oplossen. Er is bijvoorbeeld sprake van mensen met ernstige gedragsproblemen, zoals agressie of juist extreme teruggetrokkenheid, zelfverwonding of sterk aandachtvragend gedrag. Aangrijpend was het om het verhaal van ouders te horen die op een gegeven moment niet meer wisten hun kleine dochtertje te troosten. Dankzij de inzet van het CCE zijn de ouders en de zorgverleners verder gekomen, waardoor de ouders nu ondanks de bijzondere aandacht die hun kind altijd zal blijven vragen, kunnen genieten van het 200% knuffelgehalte van hun kind.

Maar voordat ik hiervoor in Utrecht was, had ik er al een werkbezoek aan de bloemenveiling in Naaldwijk op zitten. Indrukwekkend om daar rond te lopen en al die duizenden karren met bloemen te zien die daar verhandeld worden. Eigenlijk zouden we ons veel meer bewust moeten zijn van de prachtige internationale positie die Nederland inneemt. Duurzaamheid moet dan niet het tegengestelde zijn van die economische positie. Vrijdag bleek dat daar prima mogelijkheden voor zijn. Schaalgrootte kan prima benut worden om verantwoord bloemen te kweken en te transporteren. Economie en milieu zijn niet gebaat bij vrachtwagens die leeg rond rijden. De belangrijke schakel tussen mijn vroegere bijbaantjes in een rozenkwekerij en bloemenzaak heb ik vrijdag dus kunnen zien, met dank aan onze gastheren daar.

Het vervoer naar de veiling toe was trouwens bijzonder: bij beleidsmedewerker Daniel Wegen achterop de motor. Het leverde wat verbaasde blikken en opmerkingen op bij binnenkomst: ‘Op de motor? En dat bij de ChristenUnie? Dat is ruig!’

Tegen iedereen die vragen heeft over de koers van de ChristenUnie kan ik dus zeggen: die is veelzijdig en soms wat ruig…

Labels
Esmé Wiegman
fractieblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2011 > mei