Werken naar vermogen of vermogen naar werken.

zaterdag 28 mei 2011 19:00

Werken naar vermogen. Het heeft wel iets calvinistisch. Alles doen wat in je vermogen ligt betekent dan ook meer dan 100% geven. Kortom je doet je het werk naar dat wat er van je verwacht mag worden. Nu heeft niet iedereen dezelfde kwaliteiten en mogelijkheden. Je hebt nu eenmaal denkers en je hebt doeners. Je hebt mensen die in staat zijn om de eigen boontjes te doppen en mensen die daar niet toe in staat zijn. Een samenleving die echt samenleving is heeft oog voor die verschillen.

De ChristenUnie heeft volgens mij de ideale combinatie van eigen verantwoordelijkheid en maatschappelijke ondersteuning. In de verdere politiek slaat de balans vaak door richting extremen. Het is zorgen voor jezelf en als dat niet lukt heb je pech (VVD, PVV, CDA en eigenlijk ook D66) of we regelen alles voor u van de wieg tot het graf (PvdA, GL, SP en PvdD) In dit rijtje mist de SGP. Ik heb de laatste tijd wat moeite om hen te plaatsten. Op sociaal gebied lijken ze een liberaal pad te bewandelen. Aangezien dit nogal haaks staat op de Bijbelse visie kan dit geen heilzame weg voor hen zijn. Kortom ze hebben nog tijd om op hun schreden terug te keren.

Hoe ik daar zo bij kom? Simpel, als er één partij is die het alleen eigendom van de geschriften van enigheid claimt dan zijn zij het wel. Een van de drie geschriften is de Heibelberger Catechismus. Als catecheet kost het me weinig moeite om daaruit te citeren. Op de vraag wat God in het achtste gebod gebiedt komt een ondubbelzinnig en helder antwoord.

Dat ik het welzijn van mijn naaste, waar ik kan en mag, bevorder en zo met hem doe, als ik wil dat men met mij doet. Bovendien dat ik mijn arbeid trouw verricht, om ook de behoeftige te kunnen helpen.

Of zouden de SGP-ers het ora et labora vergeten zijn? De eigenaar van de wijngaard deelde ruim uit!

Labels
Slochteren

« Terug

Reacties op 'Werken naar vermogen of vermogen naar werken.'

Harry
Geplaatst op: 20-07-2016 14:36 Quote
This is my first visit to this website and I have read many posts from here. The writer is such a genius person who has a great knowledge which he shared here with us. I am enjoying while reading posts from here and I will must visit here again soon.
<a href="http://hangtagsco.com/hang-tags/retail-tags.html">swing tags</a>
Pual
Geplaatst op: 05-08-2016 20:45 Quote
This is a really good read for me, Must admit that you are one of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.
Get uk airport transfers from http://www.justcabbie.co.uk/
Mathew
Geplaatst op: 19-09-2016 17:05 Quote
I am interested in this topic and would like to find out some more information as my friend need information on this topic. Do you have any other articles about this.
Best study visa consultancy from http://www.australiastudentvisa.pk/
Nieuw bericht

Archief > 2011 > mei