Week 40 - Maarten

woensdag 12 oktober 2011 20:16

Wat is PerspectieF toch in beweging! Prachtig om te zien wat er allemaal op het programma staat de komende tijd: aanstaande zaterdag een debat over de LiemersList, maandag een vergadering van de werkgroep Ruimte en Mobiliteit, over anderhalve week is de eerste vergadering van de nieuwe werkgroep Arbeid en Sociale Zaken, nog een spreukbeurt bij Unitas over het drugsbeleid over een paar weken en een congres dat in de verte nadert. Mooi werk!

Maar laat ik beginnen bij afgelopen maandag. Er was een (goed bezocht) politiek beraad waar een aantal politieke programma’s werden besproken. Dit leverde zo nu en dan een mooie discussies op, en ik was erg blij dit te mogen aanhoren én er aan deel te nemen. 

Op het programma staat het debat over de LiemersList. Een aantal jongeren hebben een lijst opgesteld met punten die ze bij de VN willen indienen. PerspectieF is op bepaalde punten kritisch geweest ten opzichte van deze lijst, maar is wel benieuwd wat het debat zaterdag gaat opleveren. Zelf mag ik de inbreng van PerspectieF vertegenwoordigen, en dat is mooi om te doen. Maar, toegeven, ik discussieer net zo lief binnen het Politiek Beraad met de mede werkgroepvoorzitters!

Tenslotte nog over twee symposia waar ik de komende tijd bij aanwezig zal zijn. Allereerst is er het afscheidssymposium van André Rouvoet over Rechtsstaat. Dit onderwerp zal vast een aantal typische ‘Andre Rouvoet-quotes’ opleveren die zijn eigenheid en stijl kenmerken. Mooi om weer aanwezig te kunnen zijn. Verder is volgende week woensdag het symposium van de ‘Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde’ (NVVE). Een beladen symposium over de vrijheid om te kunnen kiezen voor je eigen levenseinde. Ik ben vooral benieuwd naar de reacties en argumentatie vanuit het publiek. Trouwens, ook Esmé Wiegman komt spreken dus wie weet kan ik nog zo nu en dan als klapvee dienen ;)

Tot de volgende keer!

Labels
PerspectieF

« Terug

Reacties op 'Week 40 - Maarten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > oktober