Vrouwen in Europa

woensdag 12 oktober 2011 21:59

Aan het begin van de vorige statenperiode werd al snel duidelijk dat "onze" Maaike Kolkman het nieuwe talent in de staten was. Na het eerste half jaartje van de nieuwe periode maak ik opnieuw de balans op. Zelf voldoen we niet aan de definitie, want alhoewel Roelof en Freek qua leeftijd in de politiek nog jonge honden zijn, zijn ze wel door de wol geverfd. Een van de nieuwe statenleden die opvalt is Irene van Hooff, inmiddels voorzitster van de werkgroep Europa.

Dat brengt mij op het bezoek van vandaag aan het Europees parlement en onze Euro-fractie. Van de onderwerpen die voorbij kwamen hield het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid ons nog het meest bezig en u zult begrijpen dat deed mij deugd. Ongetwijfeld was dat omdat de meerderheid van ons gezelschap werd gedomineerd door vrouwen met een nuchtere kijk op de zaak.

Eind november maken we de reis opnieuw met de werkgroep Europa. Tegen die tijd weten we hoe het gemeenschappelijk landbouwbeleid er uitziet. In tegenstelling tot wat u misschien van mij zou verwachten pleit ik voor een lage basispremie voor de boer en een hoog deel voor maatschappelijk gevraagde diensten wat ze daar bovenop kunnen bijverdienen.

Jan-Eric Geersing

 

Labels
Flevoland

« Terug

Reacties op 'Vrouwen in Europa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > oktober