Vragen over aanstaande executie Indonesische boeren

indonesische boeren10-08-2006 09:26 10-08-2006 09:26

De ChristenUnie stelt schriftelijke kamervragen aan de minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot over aanstaande executie Indonesische boeren.
  1. Kent u het bericht over de op handen zijnde executie van drie christenen op Sulawesi (Indonesië), wegens het in 2000 aanwakkeren van religieuze rellen tussen christenen en moslims? (1)
  2. Bent u ervan op de hoogte dat het hier volgens de advocaat zou gaan om ongeletterde boeren, die nooit enige politieke betrokkenheid hebben getoond?
  3. Bent u op de hoogte van het feit dat het proces tegen de drie mannen eerder is aangeduid als een ‘showproces’ en dat zelfs de Nationale Moslimraad in Indonesië heropening van de zaak op zijn plaats vond, omdat het proces onrechtvaardig is verlopen?
  4. Is het u bekend dat organisaties als Amnesty International en Jubilee Campaign eerder actie hebben gevoerd voor de drie ter dood veroordeelde mannen?
  5. Bent u bereid om met alle u ter beschikking staande middelen te proberen te verhinderen dat de executie a.s. zaterdag 12 augustus zal plaatsvinden?
  6. Kunt u deze vragen i.v.m. de spoedeisendheid per omgaande beantwoorden?
(1) Nederlands Dagblad, 10 augustus 2006

Zie ook:

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari