ChristenUnie opent meldpunt NS-dienstregeling

DSCN1720vrijdag 18 augustus 2006 15:30

De ChristenUnie roept treinreizigers op de nieuwe NS-dienstregeling op planner2007.ns.nl te vergelijken met de huidige dienstregeling. Arie Slob: “De staatssecretaris beweert dat er meer mensen op vooruit gaan dan dat er op achteruit gaan. Wij willen graag horen wat treinreizigers er zelf van vinden”. De ChristenUnie heeft daarom een meldpunt geopend waar reizigers kunnen melden hoeveel ze straks langer of korter onderweg zijn.

De ChristenUnie is ontevreden met de nieuwe NS-dienstregeling. Met name reizigers uit het noorden en het oosten van het land gaan er op achteruit. Arie Slob "Doordat mensen vaker moeten overstappen neemt de reistijd voor reizigers tussen delen van Noord en Oost-Nederland zelfs met meer dan 20 minuten toe. Zo jaag je mensen uit de trein."

Ambitie
De nieuwe dienstregeling kent ook voordelen. Zo komen er meer treinen en de spreiding over het uur wordt op veel trajecten verbeterd. Ook zou volgens NS de punctualiteit met de nieuwe dienstregeling moeten toenemen. De ChristenUnie vindt de nieuwe dienstregeling echter te weinig ambitieus. Arie Slob: "Het doel is meer reizigers, maar nu de sporen tussen Amsterdam en Utrecht zijn verdubbeld voor bijna 1 miljard euro gaan er nauwelijks extra treinen rijden. Dat is niet te verkopen! Er had verder meer moeten worden gedaan om de toename van de reistijd naar het noorden en het oosten te beperken."

De Tweede Kamer zal op verzoek van PvdA, GroenLinks, SP en ChristenUnie waarschijnlijk op dinsdag 29 augustus een debat houden over de dienstregeling als vervolg op het spoeddebat van gisteren. Arie Slob: “Wij willen tijdens dit debat moties indienen om te zorgen dat de dienstregeling zo snel mogelijk wordt verbeterd en de Tweede Kamer in de toekomst meer te zeggen krijgt over de dienstregeling. Reizigers kunnen ons helpen met ideeën en voorbeelden.” Reacties kunnen worden gestuurd naar christenunie@tweedekamer.nl.

Zie ook:

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari