ChristenUnie overspoeld door klachten over NS

DSCN172329-08-2006 18:16 29-08-2006 18:16

De ChristenUnie heeft circa achthonderd e-mails ontvangen van treinreizigers die kritiek hebben op de nieuwe NS-dienstregeling. De nieuwe regeling pakt met name slecht uit voor mensen uit het Noorden, Oosten en het Zuiden.

De ChristenUnie opende ruim een week geleden een meldpunt waar reizigers konden aangeven hoeveel ze langer of korter onderweg zijn. Uit de reacties blijkt nu dat de reistijden kunnen oplopen tot 30 minuten extra (Ede-Wageningen / Duivendrecht). Het valt op dat met name daar waar veel kantoren gevestigd zijn en er dus sprake is van veel woon-werkverkeer zoals Voorburg, Vleuten, Lunetten, de reistijden toenemen. Ook blijkt de nieuwe dienstregeling ingrijpende gevolgen te hebben. “Deze regeling betekent voor mij een waanzinnige aanslag op alles: mijn werk, mijn gezondheid, mijn gezinsleven, mijn sociale leven,” aldus een reactie van een reiziger.

Auto

Tientallen reizigers gaven aan voortaan weer met hun auto naar het werk te gaan. Sommige geven zelfs aan dat hun baan op het spel staat.

Uit een interne NS-notitie is gebleken dat de NS zelf ook problemen heeft met de nieuwe dienstregeling (te weinig treinen en personeel). “Het zou van wijsheid getuigen als de dienstregeling 2007 nog eens tegen het licht wordt gehouden. De oude dienstregeling blijft dan voorlopig gewoon gelden. De komende maanden kan dan gewerkt worden aan optimaliseren van de nieuwe regeling en het verbreden van het draagvlak onder de reizigers", aldus Arie Slob.

Morgen zal de Tweede Kamer mede op verzoek van de ChristenUnie een debat houden over de dienstregeling als vervolg op eerder gehouden spoeddebat.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari