'Katholiek-sociaal denken is een verrijking voor de ChristenUnie' - interview in VolZin

Wouter Beekersvrijdag 07 september 2018 15:09

Op 1 juni presenteerde het Wetenschappelijk Instituut het boek De goede gemeenschapwaarmee het de katholieke denktraditie voor de ChristenUnie toegankelijk maakte. 'Een verrijking voor onze partij', zegt WI-directeur Wouter Beekers en co-redacteur van het boek, in het interview dat hij gaf aan het magazine VolZin

In het interview vertelt hij over het belang van het katholieke denken voor de ChristenUnie, waarom de ChristenUnie niet op weg is een tweede CDA te worden en over hoe hij, opgroeiend in een atheïstisch gezin, misschien wel zijn eerste godsbesef kreeg tijdens katholieke nachtmissen. 

De goede gemeenschap
In De goede gemeenschap brengen dertien auteurs het katholiek-sociale denken in deze bundel tot leven. Centraal in dit denken staat de oproep om met liefde om te gaan met je medemens en de schepping: een mens is niet geïsoleerd, maar staat altijd in relatie tot anderen – en dat doet een appel op een ieder. De hoofdstukken vormen een toegankelijke introductie voor iedereen die meer wil weten over de veelzijdige katholieke denktraditie. In de bundel zijn ook vier dubbelinterviews met een protestant en een katholiek opgenomen, onder wie bisschop Gerard de Korte, journalist Anton de Wit en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. 


Het interview verscheen in de augustus-editie van VolZin, een magazine over religie en samenleving. 
De goede gemeenschap is voor donateurs van het WI gratis aan te vragen. Bent u geen donateur, dan kunt u het boek voor € 22,50 bestellen in onze webshop, of het als welkomstgeschenk ontvangen bij een nieuw donateurschap (vanaf € 36,- per jaar). 
« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari