Gentechdebat: vrijdagmiddag 12 oktober in Utrecht

DNAdinsdag 04 september 2018 09:53

Knippen in menselijk DNA: ontwikkelingen op dat vlak gaan razendsnel. Groot voordeel: gentech kan ernstig leed door ziekten voorkomen. Is dat zorg voor de schepping? Of is dat inbreken in de schepping? Op 12 oktober organiseert het WI een college over dit thema door bioloog en wetenschapsredacteur dr. René Fransen (RUG). Aansluitend is er debat met Carla Dik-Faber.

De mensheid is gezegend met de medische wetenschap. Medicijnen verbeteren onze kwaliteit van leven en kunnen levens redden of verlengen. Door DNA aan te passen is de wetenschap zijn hard op weg erfelijke ziekten niet alleen te bestrijden, maar zelfs te voorkomen. Het lijkt het ultieme medicijn. Maar deze nieuwe mogelijkheden stellen ons ook voor nieuwe belangrijke ethische vragen. Vragen over het begin van menselijk leven en over de ingewikkelde grens tussen medisch handelen en mensverbetering.

Op vrijdag 12 oktober praat bioloog en wetenschapsredacteur René Fransen u in een college 'Gentechnologie'  bij over de laatste ontwikkelingen op dit vlak. Over kansen op dit vlak, maar ook over bezwaren tegen de verschillende technieken. Aansluitend gaat hij hierover in gesprek met ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. Wij nodigen ook u van harte uit aan dat gesprek deel te nemen.

Meld u aan en laat u tijdens het college op de hoogte brengen van de razendsnelle ontwikkelingen in de gentechnologie en ga in gesprek met dr. René Fransen en Carla Dik-Faber. 


Thema
Gentech: kansen en risico's

Datum
12 oktober 2018

Tijden
Inloop: vanaf 13.30
Aanvang: 14.00 uur
Sluiting en borrel: 16.30 uur

Locatie
Domus Medica
Mercatorlaan 1200, Utrecht

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari