Nieuw Fellowsprogramma met sprekers als Gert-Jan Segers

gert-jan segers portretwoensdag 12 september 2018 15:11

In januari 2019 begint een nieuw cursusjaar van het Fellows-talentenprogramma, met sprekers als Gert-Jan Segers en bisschop De Korte. Het Fellowsprogramma is een introductie in het christelijk-sociale denken voor jongeren van 20 tot 30. Om het christelijk-sociale denken van de ChristenUnie te ontdekken, of om bestaande kennis verder te verdiepen.

Leg je oor eens te luisteren bij invloedrijke denkers uit onze christelijk-sociale traditie. Wat heeft het werk van Augustinus te zeggen voor de politiek van vandaag? Wat betekent Dooyeweerds publieke gerechtigheid, en wat maakt dat een christelijke notie? En wat kan Thomas van Aquino ons zeggen over veiligheid en vrede? Het WI biedt jonge denkers graag de gelegenheid zich te laten inspireren door nieuwe én oude politiek denkers.

Het programma
Aan de hand van teksten van vooraanstaande politieke denkers gaan de cursisten een jaar lang maandelijks in gesprek over verschillende thema’s binnen de christelijke politiek. Iedere avond wordt geopend met een introductie door een deskundige. Dit jaar zijn dat onder meer partijleider Gert-Jan Segers en bisschop De Korte. De avonden worden geleid door cursuscoördinator Trineke Palm, zelf Fellow van het WI en post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.
Cursisten worden uitgedaagd een mening te vormen over politieke en maatschappelijke thema’s en worden getraind die te verwoorden in opiniërende teksten. Het schrijven van een essay vormt de eindopdracht van het programma.

Nieuwsgierig geworden?
Kijk op wi.christenunie.nl/fellows2019 voor meer informatie.

Solliciteren
Stuur vóór 1 december je motivatiebrief en cv naar wi@christenunie.nl.

Deelnemersbijdrage
Voor studenten:         € 125,-
Voor werkenden:        € 250,-
(Incl. maaltijden)

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari