Hazenlip mag nooit reden voor een abortus zijn

11-12-2006 18:42 11-12-2006 18:42

De ChristenUniefractie reageert op bericht dat meer onderzoeken en echo’s leiden tot meer zwangerschapsafbrekingen. Gebleken is dat in het AMC in Amsterdam tweemaal een abortus is uitgevoerd vanwege een hazenlip. De ChristenUnie zal tijdens de VWS-begroting van deze week om opheldering vragen van de staatssecretaris.

Staatssecretaris Ross-van Dorp laat weten een onderzoek in te stellen die na gaat of er ook daadwerkelijk meer zwangerschappen worden afgebroken wanneer meer prenataal diagnostisch onderzoek is verricht.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind laat in een reactie weten ontstemd te zijn over dit nieuws en wil graag van de staatssecretaris weten wat ze met de resultaten van dit beoogde onderzoek gaat doen. De ChristenUnie vindt überhaupt dat afwijkingen bij een baby nooit een reden mag zijn voor een abortus.

De ChristenUnie heeft altijd gezegd dat wanneer er meer mogelijkheden voor prenatale diagnostiek komt dat dit kan leiden tot meer zwangerschapsafbrekingen. Dit voorbeeld laat dit helaas dan ook zien, volgens Voordewind. De ChristenUnie vindt dat prenataal onderzoek altijd in het belang van de gezondheid van het kind dient en niet als reden voor abortus.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari