Hans Blokland 12½ jaar europarlementariër voor de ChristenUnie

P1000510woensdag 17 januari 2007 18:18

Hans Blokland viert 19 januari zijn 12½-jarig jubileum als Europarlementariër. Blokland heeft zich vanaf het begin sterk gemaakt voor adequaat Europees milieubeleid. De eurofractie ChristenUnie-SGP organiseert die dag ter gelegenheid van dit jubileum in Rotterdam een symposium over ´Ontwikkelingen op Europees milieugebied in de afgelopen 12½ jaar´.

Gedegen vakkennis

Hans Blokland is sinds 1994 lid van het Europees Parlement en sinds 1997 voorzitter van de ChristenUnie-SGP delegatie. In het EP wordt Hans Blokland gezien als een expert op milieugebied. Volgens collega Bas Belder wordt Blokland in het EP algemeen gewaardeerd vanwege zijn vakkennis en consistente politieke lijn. "Hans Blokland komt consequent op voor christelijke principes in de Europese politiek". Blokland is vice-voorzitter van de Commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid en heeft voor deze commissie veel baanbrekend werk verricht.

Succesvol rapporteur

Blokland schreef al ruim 20 rapporten voor het EP. Dit houdt in dat je een dossier door het EP loodst. De belangrijkste daarvan zijn het rapport over de verbrandingsrichtlijn, dat ervoor zorgde dat er strenge emissie-eisen kwamen in de EU om de uitstoot van gevaarlijke stoffen te beperken. Zijn rapport over het overbrengen van afval zorgde voor meer controle op het exporteren van afval. Recentelijk is de nieuwe batterijenrichtlijn tot stand gekomen. Als rapporteur heeft Hans Blokland er voor gezorgd dat het schadelijke cadmium in draagbare batterijen niet meer gebruikt wordt.

Ambities

Het werk is nog niet gedaan. Het komende jaar wil Blokland zich inzetten voor het klimaat. Er ligt een voorstel om de CO2 uitstoot met 20% te verminderen. Blokland:"Dat betekent dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen en aan energiebesparing moeten doen. Ook moeten we werken aan technologische ontwikkelingen en actief op zoek naar alternatieve energiebronnen".

Symposium

Vier sprekers bekend met het Europese milieubeleid, zullen vrijdag op het symposium het thema ´Ontwikkelingen op Europees Milieugebied in de afgelopen 12½ jaar´ belichten:

  • Staatssecretaris voor milieu Van Geel
  • R. Oomen-Ruijten, lid van Europees Parlement voor het CDA
  • L. van der Waal, van 1984 tot 1997 lid van het Europees Parlement voor de GPV/RPF/SGP
  • E. van Middelkoop, lid Eerste Kamer fractie voor de ChristenUnie

Zie ook:

ChristenUnie is anders over Europa gaan denken

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari