Overleg over de OV-chipkaart

25-01-2007 13:25 25-01-2007 13:25

De heer Cramer (ChristenUnie) wijst erop dat er nog veel onzekerheden zijn over het systeem van de ov-chipkaart. Op het punt van de techniek bestaat het risico dat spoor, tram en bus alle drie een eigen systeem hanteren en dat grote tariefverschillen ontstaan. Zullen de vervoerders en de decentrale overheden erin slagen om uit te komen op één systeem?

Is het systeem in technisch opzicht geschikt om een voor de reizigers overzichtelijke tariefstructuur tot stand te brengen? Indien nodig moet de minister de regierol op dit punt weer in handen nemen. Er moet bijvoorbeeld voorkomen worden dat de kosten voor sterabonnementhouders fors toenemen. Als in dit overleg niet alle vragen kunnen worden behandeld, is het wellicht raadzaam dat de Kamer dit soort technische vragen schriftelijk stelt en dat de minister die vragen schriftelijk beantwoordt.

Ten behoeve van het vertrouwen van de consumenten in de ov-chipkaart moet de werking van de kaart overeenkomen met de beloften die daaroverworden gedaan, maar daarover zijn op dit moment nog vragen en onduidelijkheden. Daarom had niet al op 1 februari met de communicatiecampagne begonnen moeten worden.

Nadere gedachtewisseling
De heer Cramer (ChristenUnie) constateert dat er een groot probleem ontstaat als de reizigers geen vertrouwen hebben in de ov-chipkaart. Hopelijk kan de minister in haar brief de Kamer ervan overtuigen dat dit besef ook leeft bij de decentrale overheden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari