Europees bezoek aan de Hondsbossche

bezoek Blokland Pettenvrijdag 23 februari 2007 14:42

(Bron: Noordhollands Dagblad)
PETTEN - Hoog bezoek gisteren voor de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Drie europarlementariërs, met in hun kielzog waterexperts van de provincie en het hoogheemraadschap, lieten zich informeren over deze zwakke schakel in de kustverdediging.

Versterking is niet langer alleen een Nederlandse aangelegenheid. Voor en achter de dijk liggen respectievelijk een kustgebied en een polder die op de nominatie staan om aangewezen te worden als Natura 2000 gebieden. Dergelijke zones genieten Europese bescherming.

C. Buitenweg (GroenLinks), D. Corbey (PvdA) en H. Blokland (ChristenUnie/SGP) werden ook op de hoogte gesteld van de ambitieuze plannen om voor de dijk een luxe jachthaven aan te leggen, met buitendijks 2000 woningen en binnendijks nog eens 500.

De gemeenteraad van Zijpe is in meerderheid voor realisatie, het provinciebestuur aarzelt, de bevolking is verdeeld. Natura zooo dwingt de initiatiefnemers van het Marina-project om vooraf duidelijk te maken dat de komst van een jachthaven en woningen geen natuur- schade berokkent. Een zware opgave. Deze plicht geldt overigens ook voor Hollands Noorderkwartier bij het versterken van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari