OV is een zaak van de lidstaten

donderdag 10 mei 2007 13:28

Vanmorgen is in het Europees Parlement het verslag over de publieke dienstverlening met grote meerderheid aangenomen. Dit verslag bepaalt de ruimte die lidstaten hebben in het vormgeven van hun openbaar vervoerbeleid. Bij het informeel overleg met de Transportministers was een pakket wijzigingsvoorstellen overeengekomen, waardoor op korte termijn een definitief akkoord tussen Raad en EP kan worden bereikt.

Als medeondertekenaar van het pakket amendementen is Hans Blokland tevreden met het resultaat. “Deze afspraken geven de lidstaten ruimte om – binnen bepaalde grenzen – hun eigen openbaar vervoerbeleid vorm te geven.” Dat is volgens Blokland een goede zaak omdat de markt voor openbaar vervoer in de lidstaten niet identiek is. Eén oplossing voor alle situaties zou niet in alle gevallen het beste resultaat opleveren. Gelet op de mobiliteitsproblemen in de lidstaten is een goed georganiseerd openbaar vervoer van groot belang.

Deze uitkomst is volgens hem ook goed voor Nederland. “Er bestond een kans dat het contract met de NS en de aanbestedingsregels voor het openbaar vervoer in de grote steden in de knel zouden komen. Dat is gelukkig voorkomen.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari