Bijdrage debat over de uitspraken van staatssecretaris Timmermans inzake het EU-lidmaatschap

31-05-2007 11:31 31-05-2007 11:31

De heer Cramer (ChristenUnie):
Mijnheer de voorzitter. Bij de fractie van de ChristenUnie ging het licht uit toen zij de uitspraken van de staatssecretaris hoorde. Deze ochtend ging het licht opnieuw uit, toen ik luisterde naar de bijdrage van de verschillende sprekers. Wij zijn inmiddels drie kwartier bezig met het naar mijn stellige overtuiging zinloos uitwisselen van elkaars Europastandpunt, wat vorige week al uitgebreid is gebeurd, en wij hebben het niet over de scherpte van het wapen van een interpellatie, namelijk de uitspraken van de staatssecretaris. Dat vind ik bedroevend.

In het overleg van vorige week is gesproken over de brief van minister Verhagen en staatssecretaris Timmermans. Daarin staat: Het vraagt om een zeer actieve Nederlandse opstelling jegens de Europese partners, maar ook om een zekere mate van omzichtigheid bij het formuleren van de onderhandelingsinzet en het publiekelijk uitdragen daarvan.

Voorzitter, de uitspraak van de staatssecretaris staat daar naar onze overtuiging haaks op. Ik snap zijn emotie bij zijn betrokkenheid bij Europa, die hij hier vanmorgen ook goed heeft verwoord, maar ik denk dat de staatssecretaris er goed aan doet om zijn eigen oproep indachtig, een wacht voor zijn lippen te zetten.

Bron: ongecorrigeerd stenogram

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari