Economische en commerciële betrekkingen met Rusland

maandag 18 juni 2007 16:45

Bas Belder tijdens het EP-debat over de betrekkingen met Rusland: "De analyse van de problemen van de economische en commerciële betrekkingen met Rusland is eerlijk. Het rapport van collega Quisthoudt geeft echter geen bevredigend antwoord op de vraag hoe Europa zich tegen de groeiende politisering van de Russische economie moet wapenen".

Belder vervolgt: "Bij gebrek aan een helder antwoord gaat Rusland verder met het aanhalen van bilaterale betrekkingen met individuele lidstaten. Het enthousiasme waarmee deze lidstaten hieraan meewerken, verraadt niet alleen de onmacht om tot één Europese politiek te komen, maar evenzeer de politieke onwil.

In dit rapport wordt het gebrek aan anticipatie op WTO-regelgeving door Rusland gehekeld. In dat licht ben ik verbaasd dat er in paragraaf 15 reeds gesproken wordt over een mogelijke vrijhandelsovereenkomst. Ik ben van mening na de Russische toetreding tot de WTO een periode van consolidatie in acht te nemen om de gevolgen van deze toetreding te analyseren. De Commissie doet er goed aan haar krachten aan zo’n analyse te besteden in plaats van nu reeds een vrijhandelsovereenkomst te overwegen".

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari