Overleg over synthetische drugs

woensdag 27 juni 2007 16:11

De heer Anker (ChristenUnie) is blij met de realistische rapportage van het kabinet over synthetische drugs. De conclusies in het achterliggende onderzoek zijn echter erg voorzichtig. Wat heeft het beleid opgeleverd? Zegt het feit dat er minder, maar wel grote laboratoria zijn opgedoekt en het feit dat er minder, maar wel grote afvaldumpingen waren iets over de ontwikkeling van de productie van synthetische drugs? Wellicht is de productie professioneler geworden. Is het instrumentarium daarop toegesneden?

In het rapport "Samenspannen tegen XTC" staat dat er meer prioriteit wordt gegeven aan uitgaande drugssmokkel. Helaas is het Schipholteam Uitgaand vanwege een grotere efficiency weer opgenomen in het grote Schipholteam. Hoe zorgen de prioriteiten binnen dat team ervoor dat de uitgaande drugssmokkel voldoende aandacht krijgt?

Het wekt verbazing dat de financiële recherche bij drugscriminaliteit niet is ingezet. Hoe komt dat? Kan de minister een steviger toezegging doen dan dat bezien wordt wat mogelijk is naast klassieke opsporing?
Hoe denkt de minister over de inzet van drugssprays op scholen? Misschien kan op deze wijze een netwerk van schooldealers opgespoord worden.

Het is verheugend dat de expertise van de Nationale Recherche en de FIOD/ECD geïntegreerd is. Hoe staat het daarmee?

Geconstateerd is dat de aangiftes van verdachte transacties zijn toegenomen. Hoe werkt dat in de praktijk?

Bron: ongecorrigeerd verslag

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari