Vrachtvervoer in Europa

04-09-2007 09:48 04-09-2007 09:48

"Het belang van logistiek voor onze samenleving is iedereen bekend. Het is dan ook de taak van alle betrokkenen om een zo soepel mogelijk verlopend logistiek proces mogelijk te maken. Overheden optimaliseren de randvoorwaarden en ondernemers bedenken nieuwe concepten die op de marktvraag inspelen. Ik ben tevreden dat de rapporteur van die scheiding melding maakt en diverse aandachtsgebieden onderstreept". Dit zegt Hans Blokland tijdens het debat over vrachtvervoer in Europa.

Blokland vervolgt: "Een belangrijk onderwerp tijdens de behandeling van dit verslag betrof de lange, zware vrachtwagens (LZV’s) of ecocombi’s. Hoewel nationale praktijktesten vrij positieve resultaten laten zien, lopen de meningen over deze voertuigen uiteen. Het geformuleerde compromis vind ik een goed uitgangspunt voor een verdere discussie over dit onderwerp. Ik ben daarbij benieuwd naar de inbreng van de Europese Commissie in deze discussie, zowel in het actieplan voor goederenlogistiek als in de studie naar de ‘maten en gewichten’ die binnenkort zal worden gegund en waarvan het resultaat volgende zomer wordt verwacht.

Kortom, ik wil collega Ayala Sender danken voor haar verslag en ik hoop dat de ingeslagen weg later dit jaar kan worden vervolgd".

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari