Stevig inzetten op duurzaamheid

CorsVisser.jpg07-09-2007 17:10 07-09-2007 17:10

In het najaar gaat het Wetenschappelijk Instituut zich bezig houden met duurzaamheid. Speciaal voor dit project keert Cors Visser, oud medewerker van het WI en directeur van het ICS, tijdelijk terug naar het WI. Samen met wetenschappelijk medeweker Rob Nijhoff zal hij "stevige munitie" trachten te leveren voor het duurzaamheidsbeleid van de partij en het kabinet.

Een kort interview met Cors Visser over het duurzaamheidsproject:


Waarom een project over duurzaamheid?

Gelukkig staat met dit kabinet duurzaamheid weer wat hoger op de agenda. Voor het WI van de ChristenUnie is dat een mooie aanleiding om de partij en het kabinet stevige munitie te leveren om tot een fraai duurzaamheidsbeleid kan komen.

Duurzaamheid is nogal een breed begrip. Op welke aspecten gaan jullie je richten?
De prioriteiten stellen we vast met experts uit en rondom de partij. Wat duidelijk is, is dat we het niet alleen over de techniek gaan hebben, maar ook over de achterliggende maatschappelijke structuren en het menselijk gedrag.

Welke concrete vorm krijgt het project?
Zoals gewoonlijk halen we zoveel mogelijk kennis en visie uit de partij. We willen een aantal discussiebijeenkomsten organiseren, we komen met verschillende publicaties en een congres op 14 december waarop twee essays worden besproken - een met theologische invalshoek en een met een meer politieke invalshoek.

Kun je iets meer over je achtergrond vertellen?

Bijna twee jaar werk ik bij het ICS, forum voor geloof, wetenschap en samenleving (www.icsnet.nl) als directeur, daarnaast werk ik aan een onderzoek naar de houding van orthodoxe christenen ten opzichte van de samenleving. Voordat ik bij het ICS kwam heb ik vier jaar met veel plezier bij het WI gewerkt. Daar weer voor studeerde ik in Wageningen en Utrecht, een combintie van planologie en bestuurskunde.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari