Samenwerken heeft meerwaarde!

gemeentehuis-slochteren17-09-2007 21:15 17-09-2007 21:15

De Slochter ChristenUnie fractie gaat intensiever samenwerken met de fractie in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en regelmatiger overleggen met de fracties in Groningen Stad en Provincie. Omdat we er zeker van zijn dat samenwerken meerwaarde heeft.

De gemeente Slochteren werkt op veel gebieden samen met andere gemeenten. Zo is er op veel gebieden al samenwerking met de gemeente Hoogezand-Sappemeer. We hebben een gezamenlijke bibliotheek, werken samen binnen Trio en straks binnen het nieuw te vormen BWR (Bureau voor Werk en Reïntegratie) Verder is er samenwerking tussen de sociale diensten van beide gemeenten. Daar zullen naar verwachting nog wel wat zaken bijkomen. Samenwerken levert schaalvoordelen op terwijl je toch voor een belangrijk deel je zelfstandigheid behoud. We kunnen gebruik maken van elkaars expertise. Die samenwerking komt ook naar voren tussen de ChristenUnie fracties. Het is de bedoeling om regelmatig contact te hebben en elkaar over en weer te informeren. Wanneer dat nodig is kunnen we ook samen optrekken richting onze provinciale en landelijke vertegenwoordigers. Zo kunnen we de belangen van de inwoners van onze gemeenten nog beter dienen. Daar wordt ten slotte ook de burger van Slochteren beter van.

Niet alleen met Hoogezand-Sappemeer is er overleg en samenwerking. Die samenwerking komt voorzichtig ook op gang met de fracties in Groningen stad en de Statenfractie. Op die manier kunnen we natuurlijk vanuit onze eigen zichtspunten werken aan het verbeteren van de besluitvorming. En samen initiatieven nemen om ook de vertegenwoordiger en bewindslieden van de ChristenUnie in Den-Haag te mobiliseren.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari