Belder vraagt aandacht voor christenen in Gaza

woensdag 10 oktober 2007 16:25

Vorige week nam Bas Belder deel aan een trans-Atlantisch overleg over de ernstige situatie in het Midden-Oosten. De Amerikaanse vredesonderhandelaar Dennis Ross adviseerde het EP toen heel praktisch bij te dragen aan het precaire levensbestaan van de Palestijnse bevolking. Een netwerk van betrouwbare, politiek onafhankelijke NGO’s is daarbij geboden. Belder vraagt vandaag tijdens het EP-debat aan de Raad en Commissie in hoeverre zij daarvoor reeële mogelijkheden zien zowel voor de Westoever als Gaza.

Volgens Belder ligt aan het optreden van Hamas ten grondslag aan de huidige in- en externe crisissituatie in Gaza. Zij delegimeert onveranderlijk de staat Israël en legitimeert geweld tegen Israëli’s én ‘dissidente’ Palestijnen. 

De recente brute moord op de slechts 30-jarige Palestijnse christen Rami Ayyad onderstreept volgens Belder de benauwde positie van deze minderheid in Gaza. Hij zegt tijdens het debat aandacht en steun te verwachten van Raad en Commissie voor de christelijke minderheid in alle Palestijnse gebieden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari