Lohman Prijs voor Stefan Paas

DSC02266dinsdag 30 oktober 2007 11:44

Dr. Stefan Paas ontvangt 7 november a.s. de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanprijs 2007. Aanleiding voor dit eerbetoon vormt zijn boek ‘Vrede Stichten. Politieke meditaties’. In dit boek, dat in het afgelopen voorjaar verscheen bij uitgeverij Boekencentrum, plaatst Paas het hedendaagse publieke debat in een historisch, theologisch en wijsgerig kader. Het boek kwam mede tot stand dankzij steun van het Wetenschappelijk Instituut.

Tegen het decor van de crisis in de Nederlandse samenleving (politieke moorden en onrust) doet Paas in dit boek suggesties voor bescheiden, maar overtuigende bijdragen van christenen aan het publieke domein.

 

De Amsterdamse theoloog, tegenwoordig werkzaam als lector aan de CHE te Ede en als gemeentestichter bij de nieuwe gemeente Via Nova in Amsterdam, werkte voor zijn boek nauw samen met het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

 

In de periode dat hij aan het boek werkte ontving hij vanuit de Groen van Prinstererstichting voor zijn werk een geldelijke ondersteuning. Ook organiseerde de Groen van Prinsterer-stichting dit voorjaar een symposium rondom de publicatie van dit boek, met als thema ‘Macht en overtuiging’. In december 2007 verschijnt de congresbundel die bij dit congres hoort, waarin opgenomen een tekst van Stefan Paas.

 

De prijs – een geldbedrag van 7.000 euro - wordt eens in de vijf jaar uitgereikt aan christelijk-sociale denkers die door hun oeuvre of een opvallende recente publicatie hebben bijgedragen aan het debat over de christelijk-sociale inzet in het publieke domein.

Op 7 november 2007 zal de prijs worden uitgereikt. De prijswinnaar zal bij het in ontvangst nemen van de prijs een rede houden. De vorige laureaat – Govert J. Buijs – zal ter gelegenheid van het vierde lustrum van de prijs eveneens het woord voeren.

 

De uitreiking vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam en vangt aan om 14:00. Wie de uitreiking mee wil maken, word opgeroepen zich van te voren aan te melden via hdc@dienst.vu.nl .

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari