EU moet leidende positie waarmaken tijdens klimaatconferentie

HPIM551214-11-2007 12:23 14-11-2007 12:23

Het Europees Parlement debatteert vandaag over de VN-Klimaatconferentie die in december plaatsvindt op Bali. Hans Blokland (ChristenUnie-SGP) maakt als vice-voorzitter van de milieucommissie deel uit van de EP-delegatie naar Bali.

Blokland tijdens het debat: ”Ik zie de conferentie op Bali als het moment om gezamenlijk na te denken over klimaatbeleid na 2012. Er zullen wereldwijd gezamenlijke inspanningen verricht moeten worden om de kwaliteit van de schepping te behouden en onze veiligheid te waarborgen”. Het is daarom het noodzakelijk dat de beschikbare technologie om het milieu te beschermen ook in derde wereldlanden voorhanden is.

Nu de Europese Unie sterk inzet op klimaatbeleid wordt het volgens Blokland tijd dat andere delen van de wereld volgen, ook die landen die het Kyotoverdrag nog niet geratificeerd hebben. Op Bali zal de EU haar leidende positie moeten waarmaken, niet paternalistisch, maar coöperatief.

Blokland bedankt rapporteur Satu Hassi voor het vele en belangrijke werk dat ze heeft verricht om tot de voorliggende resolutie te komen. In het licht van de komende klimaatconferentie in Bali is het van belang het standpunt van het Europees Parlement over klimaatbeleid zo kernachtig mogelijk te verwoorden. Daar is Satu Hassi in geslaagd.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari