Vragen over digitale televisiepakketten

15-10-2007 12:08 15-10-2007 12:08

Vragen van de leden Atsma (CDA) en Slob (CU) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken over het aanbod van (digitale) radio- en televisiepakketten. (Ingezonden 15 oktober 2007)

1
Op welke wijze wordt de pluriformiteit in de door kabelexploitanten aangeboden (digitale) radio- en televisiepakketten gewaarborgd?
2

Klopt de waarneming dat kabelexploitanten niet of nauwelijks christelijke commerciële zenders doorgeven?
3
Is het waar dat de zender Family7 en digitale themazenders als Geloven tv van de NCRV en Omega tv van de EO vanaf 1 januari 2008 niet meer worden doorgegeven via het ZESKO pakket? Hoe verhoudt dit zich tot de gewenste pluriformiteit van aangeboden (digitale) radio- en televisiepakketten?
4
Hoe verklaart u dat, zoals in het geval van de commerciële zender Family7, vanuit de overheid (tegen betaling) een licentie wordt verleend aan commerciële omroepen terwijl geen enkele garantie wordt gegeven dat de betreffende zenders een plek krijgen binnen een digitaal kabelpakket? Acht u dit terecht?

Mededeling
Mededeling van minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), mede namens de staatssecretaris van Economische Zaken. (Ontvangen 7 november 2007)

Bij brief van 15 oktober jl. kenmerk 2070802450, hebt u mij de vragen gestuurd die de leden Atsma (CDA) en Slob (CU) over het aanbod van (digitale) radio en televisiepakketten stellen aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken. Mede namens de staatssecretaris van Economische Zaken laat ik hierbij weten dat de afstemming en beantwoording van deze vragen meer tijd vraagt. Ik ga er van uit dat beantwoording voor 19 november zal plaatsvinden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari