Filip van As kandidaat wethouder ChristenUnie Dronten

filip_van_as23-11-2007 14:53 23-11-2007 14:53

De ChristenUniefractie heeft besloten Filip van As (41 jaar) als wethouderskandidaat voor te dragen. Hij is momenteel demissionair wethouder in Leiden, waar hij Economie en Publiekszaken in zijn portefeuille heeft.

Fractie en bestuur van de ChristenUnie in Dronten zijn blij dat in korte tijd een ervaren wethouder is gevonden die bereid is de portefeuille van de onlangs vertrokken wethouder Siebe de Graaf over te nemen.

Na het vertrek van Siebe de Graaf is in goed overleg besloten de coalitie voort te zetten. Vanuit fractie en bestuur is een selectiecommissie benoemd die voortvarend aan het werk is gegaan. Dit resulteert nu in het voorstellen van een wethouder die in politiek en bestuur zijn sporen heeft verdiend.

Filip van As was 8 jaar als eenmansfractie lid van de gemeenteraad in Leiden. Vorig jaar werd hij in het nieuwe college gevraagd om zitting te nemen in het college van Leiden. Hij is een eerlijke politicus, een gedreven bestuurder en een bruggenbouwer.

Na een aantal gesprekken is er bij dhr. Van As en de ChristenUnie Dronten vertrouwen in elkaar gegroeid en enthousiasme ontstaan om samen te werken aan de verdere toekomst van de Dronter samenleving.
Bij de eerstvolgende collegevergadering zal Filip van As kennismaken met alle collegeleden.
Fractie en bestuur hebben er ook alle vertrouwen in dat dhr. Van As goed zal aansluiten bij het huidige college van Dronten. Hij zal de vacante portefeuille overnemen met daarin o.a. financiën, onderwijs, grondzaken, handhaving en milieu.

De voordracht van Filip van As als wethouder vanuit de ChristenUnie zal op 20 december in de gemeenteraad worden behandeld.

Hij zal na zijn benoeming op zo kort mogelijke termijn naar Dronten verhuizen.


Klik hier voor het nieuwsbericht van de Christenunie in Leiden. Klik hier voor Filips persoonlijke pagina op de site van ChristenUnie Leiden (opent in een nieuw venster; sluit het venster om terug te keren naar deze pagina).
Klik hier voor een nieuwbericht uit een Leidense lokale krant.
Klik hier voor een nieuwsbericht met interview van OmroepFlevoland.nl

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari