ChristenUnie-SGP vraagt meer Europees geld voor vissers

urker vissersbootdinsdag 01 juli 2008 11:22

Persbericht n.a.v. een werkbezoek aan Urk.

De Europese vissers hebben dringend meer geld nodig om de vloot energiezuiniger te maken. Daarom heeft de ChristenUnie-SGP fractie in het Europees Parlement om extra geld gevraagd bij de Europese Commissie. Europa is in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid verantwoordelijk voor een economisch levensvatbare visserijsector.

Bas Belder (europarlementariër voor ChristenUnie-SGP) was vorige maand op werkbezoek op Urk. Hij sprak met eurocommissaris Joe Borg (visserij) over de hoge brandstofprijzen en de lage prijzen voor de vis. De nood is hoog. Als er niet snel actie wordt ondernomen staat de sector een koude sanering te wachten.

De Europese Commissie kondigde een pakket maatregelen aan om de crisis te beteugelen. Omdat er nauwelijks extra geld beschikbaar komt, is de ChristenUnie-SGP fractie er niet van overtuigd dat dit pakket voldoende is. Daarom vraagt de ChristenUnie-SGP om extra steun voor het ombouwen naar energiezuiniger schepen en visserijmethoden.

De vissers moeten investeren in ander vistuig om op een energiezuiniger en daarom duurzamere manier te kunnen vissen. Maar daarvoor ontbreekt nu het geld. De eurofractie van ChristenUnie-SGP meent dat het nu de hoogste tijd is om de vloot snel energiezuiniger en duurzamer te maken. Het is een structurele oplossing voor die vissers die willen omschakelen. En het is een oplossing die onmiddellijk effect heeft omdat er aanzienlijk minder brandstof verbruikt wordt.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP vraagt meer Europees geld voor vissers '

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari