column Swollenaer

zondag 02 januari 2005 16:51

Onderstaande column stond 2 januari 2005 in de Swollenaer. Dat is een huis-aan-huisblad in mijn woonplaats Zwolle. Bij toerbeurt mag ik met mijn Zwolse collega's Eddy van Hijum (CDA) en Co Verdaas (PvdA) een column aanleveren.

AD 2004
 
Nog een paar dagen en het kalenderjaar 2004 ligt weer achter ons. Politiek gezien is het een heftig jaar geweest. Een column is niet de plaats om een jaaroverzicht te verzorgen, maar het zal de meeste lezers van de Swollenaer weinig moeite kosten om zich daar een voorstelling van te maken.
Voor mij is het jaar in ieder geval goed geëindigd. Dat begon 15 december met de presentatie van het rapport van de commissie Duivesteijn. Na een jaar hard werken hebben we onze bevindingen en aanbevelingen publiek gemaakt. De eerste reacties op ons rapport waren overwegend positief. Dat biedt perspectief voor het debat met de Tweede Kamer, dat begin 2005 zal plaatsvinden.
Ander hoogtepunt aan het eind van het kalenderjaar was de verkiezing van mijn fractievoorzitter André Rouvoet tot politicus van het jaar 2004. Een geweldige opsteker voor zowel André als de ChristenUnie. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een politicus van een kleine fractie deze eer te beurt viel. Zowel Tineke Huizinga (in Heerenveen) als ik (in Zwolle) hebben lokaal al eens de geneugten van een dergelijke verkiezing mogen ervaren. André hoort er nu helemaal bij in de fractie. Ter relativering: je moet een dergelijke verkiezing niet groter maken dan het is, maar het stimuleert wel. Als christen-politici weten we ook dat we niet in eigen kracht ons werk doen.
Vanuit dat perspectief mogen we ook op ons werk in het jaar 2004 terugkijken. En vooruitkijken naar het nieuwe jaar dat vanaf 1 januari zal beginnen. Voordat het zover is hebben we eerst nog mogen genieten van het kerstfeest en staan we komend weekend stil bij de jaarwisseling. Ik wens u allen fijne dagen toe. Mogelijk zien we elkaar nog 3 januari 2005 bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zwolle.
 
Arie Slob
Tweede-Kamerlid ChristenUnie
a.slob@tweedekamer.nl

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari