'In de lucht is ruimte zat voor nieuwbouw'

wolkenkrabber_610dinsdag 21 april 2009 10:24

De ChristenUnie wil een hogere ambitie voor binnenstedelijke verdichting in de Randstad. Kamerlid Esmé Wiegman: ,,Het is nu te makkelijk om weer het volgende weiland vol te bouwen. Die open ruimte is een kwaliteit van de Randstad die mij zeer dierbaar is. De afspraak hoeveel we willen bouwen in de stad moet daarom scherper."

Volgens het Kamerlid kan er ook in meer gevallen hoger worden gebouwd. Wiegman: ,,Dat betekent geen stad vol hoge torenflats. Maar er zijn genoeg plaatsen waar best vijf of zes bouwlagen kunnen worden gebouwd in plaats van vier."

Structuurvisie Randstad
Zestig procent van de nieuwbouw zou volgens de ChristenUnie mogelijk moeten zijn binnen de stad. De partij wordt daarin gesteund door het college van rijksadviseurs die zelfs tachtig procent haalbaar acht. De ChristenUnie wil daarom de Structuurvisie Randstad 2040 aanpassen. Hierin wordt slechts gesproken over veertig procent. Esme Wiegman: ,,Dat is onvoldoende ambitieus en prikkelt gemeenten en ontwikkelaars niet. Veel gemeenten hebben nu al een hoger doel; neem de Zuidvleugel van de Randstad, waar afspraken zijn gemaakt voor een verdichtingsopgave van zestig procent."

De ChristenUnie is niet bang dat dit ten koste gaat van het groen in de stad. ,,De parkjes in de stad zijn zeer waardevol. Het gaat er juist om dat we creatiever bouwen, bijvoorbeeld boven drukke wegen. Zo creëer je autoluwe wijken dicht bij de voorzieningen: zeer gewilde locaties. Je lost dan gelijk problemen als geluidsoverlast en de barrièrewerking van deze wegen op," aldus Wiegman in aanloop naar het debat over Randstadbeheer (vanmiddag).

 

 

 

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''In de lucht is ruimte zat voor nieuwbouw''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > april

Geen berichten gevonden